Beneficiile legumelor verzi. 10 motive care te vor convinge sa le consumi

Beneficiile legumelor verzi. Legumele verzi reprezinta o sursa impresionanta de vitamine si minerale, oferind si cei mai activi antioxidanti care exista in natura, clorofila – substanta raspunzatoare de culoarea verde a plantelor si care este foarte eficienta in lupta cu toate formelor de cancer.

Statisticile din ultimii ani au scos la iveala faptul ca cei mai mari consumatori de legume verzi sunt grecii, italienii si locuitorii din America de Sud, acestia fiind si ce mai longevivi oameni.

Specialistii consultati de catre cei de la Times of India spun ca cele mai sanatoase legume verzi sunt: broccoli, varza, spanac, salata verde si fasole, dar nici celelalte legume verzi nu trebuie evitate. Rezultatele specialistilor arata ca legumele cu frunze verzi prezinta cel mai mare potential pentru sustinerea unui organism sanatos.

Iata care sunt beneficiile legumelor verzi:

1-Exista numeroase studii care dovedesc ca legumele verzi sunt asociate cu un risc mai scazut de cancer (la stomac, la sani, ovare sau plamani).

2-Datorita continutului mare de fibre, legumele verzi scad colesterolul si contribuie la eliminarea grasimilor in exces. In plus, fibrele au si rolul de a te scapa de pofta de mancare.

3-Legumele verzi au capacitatea de a tine sub control valoarea glicemiei din sange si au un index glicemic mic. De exemplu, atat broccoli, spanacul, cat si fasolea verde sunt mult mai sanatoase preparate la abur sau fierte, pastrandu-si nutrientii intacti.

4-Preparate sub forma de salate, legumele verzi reprezinta una dintre cele mai bune surse de fibre dietetice care ajuta la imbunatatirea digestiei si intestinului.

5-Dupa cum spuneam si mai sus, legumele verzi contin cantitati impresionante de clorofila. Aceasta substanta are o structura foarte apropiata de cea a celulelor sanguine umane si, prin urmare, este benefica pentru cresterea transportului de oxigen si pentru cresterea productiei de celule rosii in sange. Totodata, clorofila ajuta si la purificarea ficatului si a sistemului limfatic al corpului.

6-Putini stiu faptul ca legumele verzi sunt foarte eficiente si in indepartarea si neutralizarea toxinelor din sangele care ar fi putut fi ingerate prin radiatii sau alti poluanti din organism.

7- Legumele verzi contin acid folic, care este extrem de important pentru mentinerea nivelurilor de hemoglobina ale organismului si ajuta la reducerea depresiei si a anxietatii.

8-Legumele verzi contin o cantitate foarte mare de antioxidanti care ajuta la combaterea efectelor imbatranirii, reduc aspectul ridurilor si ajuta la mentinerea aspectului sanatos si stralucitor.

9-Legumele verzi au o cantitate suficienta de vitamina K, o vitamina care poate ajuta in caz de depresie, sporind activitatea creierului, imbunatatind comportamentul psihomotor, reflexele si cunoasterea generala.

10-Legumele verzi contin surse de proteine vegetale care contribuie la construirea fortei si a masei musculare. Totodata, legumele verzi contribuie la cresterea nivelului alcalin al sangelui, care imbunatateste ulterior procesul de absorbtie a calciului din oase.

O persoana care consuma legume sau fructe inghite pana la 10 pesticide diferite. Care sunt fructele si legumele pline de pesticide

*Acest articol este doar informativ. Pentru un diagnostic corect, va recomandam sa consultati si sfatul unui medic specialist.

Daca v-a placut acest articol, alaturati-va, cu un Like, comunitatii de cititori de pe pagina noastra de Facebook.

Daca iti plac articolele noastre si vrei sa ne fii alaturi si pe Facebook, te asteptam sa te alaturi comunitatii printr-un Like:

You may also like...