Beneficiile legumelor galbene. De ce este bine sa le consumam

Beneficiile legumelor galbene. De ce este bine sa le consumam

Toata lumea stie faptul ca legumele sunt sarace in calorii, insa sunt foarte bogate in fibre dietetice si contin aproape toate vitaminele si minerale de care corpul nostru are nevoie. In urma unor studii de specialitate s-a observat ca in functie de culoarea pe care o au, legumele ne pot fi de ajutor in anumite afectiuni.

Astazi vom discuta despre legumele de culoare galbena. Iata ce beneficii au acestea pentru sanatatea noastra:

In primul rand, trebuie sa se stie ca aceasta culoare se datoreaza betacarotenului, nutrientul din care este sintetizata vitamina A. Acest nutrient are rolul de a reface epiderma pielii (grabesc vindecarea ranilor) si de a stimula productia de colagen. De asemenea, legumele galbene asigura protectie naturala impotriva arsurilor solare si imbunatateste vederea.

Legumele galbene au un continunt bogat si de vitamina C, potasiu si flavonoizi, care ajuta la mentinerea oaselor sanatoase, reduc riscul aparitiei cancerului si previn imbatranirea celulara la nivel cerebral. Totodata, aceste legume sunt recomandate de specialisti in special in perioadele de suprasolicitare intelectuala.

Studiile spun ca nutrientii din legumele galbene (carotenoide, bioflavonoide si vitamina C )ajuta la buna functionare a sistemului cardiovascular si ajuta digestia si sistemul imunitar.

Se pare ca nu exista o doza recomandata zilnica de carotenoide. Totusi, Academia Nationala de Stiinte recomanda oamenilor sa consume intre 3-6 miligrame de beta caroten pe zi, 75 de miligrame de vitamina C, pentru femei de peste 19 ani si 90 de miligrame pentru barbatii cu varste de peste 19 ani.

*Acest articol este doar informativ. Pentru un diagnostic corect, va recomandam sa consultati si sfatul unui medic specialist.

Daca v-a placut acest articol, alaturati-va, cu un Like, comunitatii de cititori de pe pagina noastra de Facebook.

You may also like...