Beneficiile fierturii de oase de vita in ciorbe

Beneficiile-fierturii-de-oase-de-vita-in-ciorbe

Fiertura de oase de vita este in esenta o baza de supa facuta prin fierberea oaselor de vita. Se face de obicei cu oase si contine, de asemenea, o cantitate mica de carne lipita de oase. Apoi este strecurat pentru a separa solidele de lichid. Lichidul super gustos a fost un element de baza in multe diete din intreaga lume de foarte mult timp. Contine multi nutrienti ai carnii intr-o forma lichida usor de digerat. Utilizat in mod obisnuit in supe si gatit, fiertura de vita va ofera niste substante nutritive benefice, este saraca in calorii si poate face ciorbele extrem de bune. Totusi, fiertura de oase si carne de vita are un continut ridicat de sodiu, folositi-l cu moderatie pentru a va reduce riscurile de hipertensiune arteriala si boli de inima.

Fiertura de oase de vita vindeca tractul digestiv si ajuta in slabire

Fiertura de oase de vita are un continut scazut de calorii si va poate ajuta sa va simtiti plini. Datorita continutului sau de gelatina, are si avantajul de a va ajuta sa simtiti mai repede satietate, ceea ce va imbunatateste eforturile de slabire. Incercati sa pregatiti supa de legume preferata cu fiertura de oase si de carne de vita in locul apei sau borsului pentru o gustare sanatoasa, cu continut scazut de calorii.

Fiertura de vita este una dintre cele mai usor de digerat alimente si se foloseste in mod traditional pentru recuperarea dupa boli, in special a problemelor digestive. Toate culturile au supe si ciorbe, care au fost folosite dintotdeauna pentru a vindeca sistemul digestiv, in special dupa ce mucoasa digestiva a fost deteriorata, ca in boala Crohn sau colita ulcerativa. Continutul ridicat de gelatina din fiertura este considerata in principal cea mai buna in vindecarea ranilor de-a lungul tractului digestiv.

Blocuri de articulatii cum ar fi gelatina si sulfatul de condroitina (care se vand sub forma de suplimente scumpe pentru tratarea si prevenirea osteoartritei) sunt usor disponibile in fiertura de oase, usor absorbite de corpul nostru si sunt utilizate rapid pentru a reconstrui si repara tesutul nostru conjunctiv, care include articulatii, tendoane si ligamente.

Un alt efect minunat al gelatinei prezente in fiertura de oase de vita este capacitatea sa de a intari parul, pielea si unghiile. Este utilizat local pentru tratamente de infrumusetare, dar este si mai eficient atunci cand este luat intern.

Mineralele dizolvate in fiertura de vita sunt esentiale pentru buna functionare a nervilor, deoarece sunt utilizate pentru a conduce semnalele electrice de la celula la celula. Grasimile gasite in fiertura sunt, de asemenea, esentiale pentru sanatatea nervilor, deoarece multe celule nervoase (in special cele din creier si maduva spinarii) sunt acoperite de grasimi pentru a ajuta semnalele lor sa calatoreasca mai repede.

Inflamatia este raspunsul natural al organismului la leziuni, insa inflamatia cronica poate duce la multe afectiuni, inclusiv diabet si artrita. Fiertura de vita poate reduce inflamatia, deoarece are multi aminoacizi antiinflamatori. Dintre acestea, arginina merita o mentiune speciala, deoarece este utilizata clinic pentru tratarea inflamatiei pe scara larga.

Supele si ciorbele cu fiertura de oase de vita ajuta la calmarea nervilor si un somn mai bun

Daca nu dormiti bine sau nu dormiti suficient poate duce la nenumarate afectiuni de sanatate si va poate face sa va simtiti si destul de neplacut. Este posibil ca fiertura de oase sa va poata ajuta. S-a constatat ca vitamine precum calciu si magneziu (ambele prezente in fiertura de oase) amelioreaza insomnia.

Glicina care se gaseste in bulionul de oase este adesea utilizata ca supliment pentru a promova o minte calma si un somn odihnitor. Glicina se gaseste in cantitati relativ mici in fiertura de oase, dar este sigur ca nu va strica sa testati aceasta teorie.

Fiertura este, de asemenea, un remediu excelent pentru bolile acute, cum ar fi racelile si gripa. Daca va confruntati cu o raceala, pregatiti o supa calda si condimentati-o cu mult piper. Condimentele vor elibera lichide apoase in gura, gat si plamani, ceea ce va ajuta la subtierea mucusului respirator, astfel incat sa fie mai usor de expulzat. Fiertura de oase contine, de asemenea, o varietate de substante nutritive valoroase intr-o forma pe care corpul o poate absorbi si utiliza cu usurinta – ca sa nu mai vorbim, este de asemenea excelenta atunci cand pofta de mancare este slaba din cauza bolii.

Fiertura de vita este data in mod traditional copiilor si persoanelor in varsta pentru a-si dezvolta rezistenta si a le creste rezistenta la boli infectioase. Este un tonic remarcabil pentru a va mentine in stare buna de sanatate in timpul sezonului gripal. Puteti adauga ierburi care imbunatatesc imunitatea, cum ar fi ghimbirul pentru a-l face si mai bun.

Creste fertilitatea masculina si regleaza dezechilibrele hormonale la femei

Osteocalcina este un hormon produs in celulele osoase. Are efect de reglare asupra sistemului endocrin, care include imbunatatirea functiei pancreasului, precum si a testiculelor. Creste secretia de insulina si hormonul masculin testosteron. A avea obiceiul de a manca regulat ciorba cu fiertura de oase de vita poate ajuta la fertilitatea si virilitatea masculina.

Fiertura de vita este minunata si pentru sanatatea reproducerii feminine, dar gelatina joaca un rol major aici. Se stie ca are un efect de echilibrare asupra estrogenului, regland in jos productia acestuia ori de cate ori este necesar. Contractiile uterine sunt controlate de magneziu si calciu si previn crampele menstruale dureroase. Vezi si: Supa cu usturoi si ghimbir. Reteta care trateaza racelile si gripa

Crampele la picioare sunt o plangere obisnuita a sportivilor, dar nu este rara si printre celelalte persoane. Unii oameni se confrunta cu aceste spasme musculare dureroase in timpul si dupa activitatile energetice, cum ar fi inotul si alergarea, in timp ce altii il iau in timpul odihnei noaptea. Dintre numeroasele cauze ale crampelor musculare, epuizarea mineralelor precum potasiu, magneziu si calciu este cea mai raspandita.

Fiind bogat in aceste minerale, in special calciu si magneziu, fiertura de oase este o bautura excelenta pentru sport pentru a umple electrolitii pierduti prin transpiratie. Daca beti o cana inainte si dupa antrenament si inainte de culcare va poate proteja cu crampele dureroase.

Maduva osoasa este locul in care corpul nostru produce globulele rosii si celulele albe din sange. Se compune dintr-o concentratie mare de celule stem, care sunt celule initiale care sunt capabile sa produca mai multe celule noi din sange. Gatind maduva osoasa obtineti tot ce aveti nevoie pentru a construi acele noi celule rosii si albe din sange. Gelatina, in special, ajuta la regenerarea globulelor rosii din sange (si este utilizata pentru tratarea anemiei).

Daca iti plac articolele noastre si vrei sa ne fii alaturi si pe Facebook, te asteptam sa te alaturi comunitatii printr-un Like:

You may also like...