5.2 C
București
marți, decembrie 10, 2024

Beneficiile ardeiului iute verde. 5 efecte pozitive pentru organismul tau

Ardeiul iute ajuta pentru mentinerea sanatatii inimii, a unghiilor si parului, insa efectele sale benefice se extind si asupra digestiei, fiind in acelasi timp un tonic si stimulent general, afrodisiac si un remediu pentru durerile reumatice. Iata care sunt beneficiile ardeiului iute verde.

Beneficiile ardeiului iute verde – excelent in raceli si gripe

1 – Previne racelile. Daca o raceala sau gripa sta sa va cuprinda, ardeiul iute verde este un remediu excelent pentru prevenire, dar si pentru tratarea acestor afectiuni. Se consuma pur si simplu ardeiul iute, care poate fi taiat si facut infuzie. Pudra de ardei iute in apa calda este o alta idee pentru prevenirea racelilor.

2 – Cataplasmele cu ardei iute contra reumatismului. Se poate face o tinctura simpla cu ardei iuti verzi taiati, acoperiti de alcool. Se lasa la macerat la soare sau intr-un loc cald o saptamana, apoi se foloseste tinctura in cataplasme contra durerilor reumatismale, pentru tratarea artritelor si degeraturilor. Cataplasmele cu tinctura de ardei iute nu se pun direct pe piele, ci inainte trebuie unsa zona bine cu ulei sau unguent de galbenele. Ardeiul iute poate arde pielea sau poate provoca iritatii.

3 – Excelent pentru inima. Experientele cu ardei iute recente confirma experienta unui renumit doctor american, Dr. John Christopher, supranumit si “Dr. Cayenne” care declara: “In treizeci si cinci de ani de practica nu am pierdut nici macar un singur pacient cu atac de cord dintre cei pe care i-am consultat la domiciliu. Motivul este ca de fiecare data cand intram la un astfel de pacient, daca respira inca si putea inghiti, ii dadeam cat mai repede sa bea o cana cu ceai de ardei iute si in doar cateva minute se putea ridica din pat si isi revenea.”

Beneficiile ardeiului iute verde – foarte util pentru boli de piele si la nivelul cavitatii bucale

4 – Foarte util pentru gingivite si psoriazis sau zona zoster. Se umple o sticla sau un borcan pana la jumatate cu ardei iuti cu tot cu seminte. Se toarna peste ulei de masline pana se umple recipientul. Se inchide bine, se lasa la macerat 2 saptamani intr-un loc caldut si se poate folosi. Se foloseste uleiul sau strecurat sau cu tot cu ardei, cea de-a doua varianta fiind de preferat. Uleiul se aplica la nivelul locurilor dureroase, pentru psoriasis, zona zoster, degeraturi, in artrite. Pentru abcese si gingivita se tin 10 ml de ulei 5-10 minute in gura, apoi se scuipa si se clateste cu apa calda.

5 – Folosit pentru tuse si dureri de gat de secole. Este eficient in caz de tuse. Se prepara un amestec de rachiu, ardei iute si apa. Ai nevoie de 15-20 ardei iuti maruntiti peste care se toarna 500 ml de rachiu si se lasa timp de 7 zile la macerat dupa care se strecoara. Produsul astfel obtinut se pastreaza la intuneric, ferit de caldura. Acest preparat are un rol antiinfectios si calmeaza tusea.

*Acest articol este doar informativ. Pentru un diagnostic corect, va recomandam sa consultati si sfatul unui medic specialist.

Daca v-a placut acest articol, alaturati-va, cu un Like, comunitatii de cititori de pe pagina noastra de Facebook.

Daca iti plac articolele noastre si vrei sa ne fii alaturi si pe Facebook, te asteptam sa te alaturi comunitatii printr-un Like:

Articole asemanatoare

1 COMENTARIU

  1. […] -Este eficienta in durerile reumatice si articulare: se folosesc cataplasmele cu tinctura de ardei iute. Acestea nu se mentin direct pe piele, ci inainte trebuie unsa zona dureroasa cu ulei sau crema de galbenele deoarece ardeiul iute poate arde pielea sau poate provoca iritatii. Compresele se mentin timp de 10-20 minute, in functie de sensibilitatea pielii. Vezi si Beneficiile ardeiului iute verde. 5 efecte pozitive pentru organismul tau […]

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.
Captcha verification failed!
Scorul utilizatorului captcha a eșuat. va rog sa ne contactati!

Comunitatea Sfat naturist

81,573FaniÎmi place
1,785CititoriConectați-vă
64CititoriConectați-vă

Cele mai citite articole