Balsam de buze aromat si colorat. Reteta vegana

balsam-de-buze-aromat-si-colorat

Primavara vantul poate fi un dusman al tenului si buzelor. Buzele crapate sunt un semn ca vantul agresiv va afecteaza. Va puteti proteja buzele simplu, cu o reteta facuta in casa. Astazi aflam cum se face balsam de buze, reteta vegana.

De ce ustensile aveti nevoie

Ingredientele sunt pentru 6 ml de balsam. Pentru aceasta reteta aveti nevoie de un tub pentru balsam de 6 ml, cu valabilitate 6 luni. Mai aveti nevoie de cantar de precizie, 2 pahare termorezistente Berzelius, o strecuratoare mica de ceai, tifon, lingurita.

Luati-va libertatea de a va juca cu ingredientele, fara insa sa depasiti cantitatile. Astfel, uleiul de jojoba poate fi inlocuit cu ulei de migdale dulci, de susan, de caise sau macadamia. Cu toate acestea, uleiul de jojoba confera o textura deosebita buzelor.

Puteti sa va preparati propria reteta, schimband ingredientele

Daca vreti o alta aroma, puteti inlocui extractul de cocos cu alt extract, precum cel de pepene galben, caise, capsuni, ananasa, etc.

Mierea din reteta se poate omite, ea insa este excelenta pentru buze. Este dificil de folosit in retete, deoarece nu este solubila in ulei si este greu de dispersat intr-un balsam fluid.

De asemenea, daca doriti un balsam care sa coloreze buzele mai mult, folositi o cantitate dubla de pudra de alkanet si inca 2 ml de ulei de jojoba. Pentru cine doreste, se poate adauga la reteta si vitamine E si bisabolol. Puneti cate o picatura din fiecare dupa ce adaugati extractul aromatic.

Pudra de alkanet este un colorant natural ce confera cosmeticelor o paleta de culori in functie de pH si compozitie. Puteti obtine de la rosu-rubin la gri-albastrui. Se foloseste in retete pentru colorarea balsamului de buze, a sapunurilor si rujurilor naturale.

Ceara de candelilla este o ceara vegetala cu efect durizant si filmogen asupra preparatelor de machiaj, mai ales. Faciliteaza turnarea si pastrarea texturii optime a balsamurilor de buze si a rujurilor.

Balsam de buze. Reteta vegana

Ingrediente:

  • 4,5 grame de unt de cacao;
  • 0,5 grame alkanet pudra;
  • 4,5 grame ulei de jojoba;
  • 1,2 grame ceara de candelilla;
  • 10 picaturi de extract aromatic de cocos;
  • 0,5 grame (cat un bob de mazare mare) de miere de albine.

Instructiuni:

Intr-un recipient termorezistent se adauga untul de cacao, uleiul de jojoba si alkanet pudra. Vasul se pune pe baie de aburi si se tine la foc mic aproximativ 15 minute. Focul trebuie sa fie cat mai mic posibil, pentru a nu evapora substantele colorante din alkanet. Se amesteca din cand in cand.

Cand este gata, dupa 15 minute, se ia de pe foc si se lasa la odihnit 5 minute. Pudra de alkanet se va decanta, deci nu trebuie sa amestecati.

Pentru a strecura bine ingredientele aveti nevoie de tifon, strecuratoare si un alt recipient termorezistent. Puneti cu mare atentie 4 straturi de tifon pe strecuratoare, apoi incet incepeti sa transferati dintr-un vas in altul. Se toarna cat mai lent, pentru ca ramasitele pudrei sa ramana in vasul initial.

Peste paharul in care s-au turnat ingreidentele se pune ceara de candelilla, care se pune pe baie de aburi pana se topeste ceara. Este bine sa amestecati in acest timp. Dupa ce s-a topit, se ia de pe foc si peste se adauga picaturile aromatice si mierea de albine. Imediat cu ati adaugat aceste ultime ingrediente, se amesteca energic 20 de secunde, apoi se toarna rapid in tubul de balsam dintr-o singura miscare.

Dupa ce ati turnat in tub, acesta se lasa sa se solidifice bine, pana ce deasupra se vede ca este tare. Se pune capacul cu grija si se lasa la frigider timp de 20 de minute.

Acum aveti un balsam fin, super emolient, hranitor si aromat natural. Va conferi o usoara culoare a buzelor, dar mai ales protectie pentru vreme vitrega si vant.

Daca iti plac articolele noastre si vrei sa ne fii alaturi si pe Facebook, te asteptam sa te alaturi comunitatii printr-un Like:

You may also like...