7.3 C
București
miercuri, februarie 28, 2024

Aspirina. 12 intrebuintari mai putin stiute 

Aspirina a fost primul medicament descoperit din clasa antiinflamatoarelor nesteroidiene, iar in prezent este unul dintre cele mai utilizate medicamente pe plan mondial. Dar aspirina are multe alte intrebuintari despre care putini stiu. Va prezentam mai jos alte beneficii pe care le are acest medicament si de care ar fi bine sa tineti cont la nevoie.

1.Aspirina prelungeste viata florilor taiate

Aspirina prelungeste viata florilor taiate

Acidul acetilsalicilic din aspirina reduce producerea de etilena, substanta care grabeste ofilirea florilor. Totodata, aceasta substanta previne aparitia ciupercilor si mucegaiului in vaza si la baza tulpinii plantei, in ghiveci. Tot ce trebuie sa faceti este sa amestecati o pastila cu 1 litru de apa si turnati amestecul intr-o sticla cu pulverizator pentru a o intrebuinta la udarea plantei, curatarea frunzelor. De asemenea, aceasta solutia o puteti pulveriza si pe pamantul din ghiveci, iar pentru a avea mai mult timp flori frumoase in vaza, puneti o pastila in apa.

2.Pastila este de ajutor si in gradina

Aspirina este de ajutor si in gradina

Gradinarii specialisti au obiceiul de a pisa aspirine pentru ca apoi sa foloseasca praful obtinut ca agent de crestere a radacinii plantelor sau le amesteca cu apa. Aceasta metoda este folosita la tratamentul antifungic al solului (atentie, insa, nu folositi o cantitate prea mare pentru a nu arde radacinile plantelor). In cazul tratarii solului, dozajul normal ar trebui sa fie de o jumatate de tableta sau o pastila intreaga la 1 litru de apa.

3.Aspirina inlocuieste ipsosul in micile reparatii din casa

cu ce poti inlocui ipsosul

Daca observati in perete orificiile nu prea mari si inestetice, umpleti-le cu un amestec de aspirina pisata si putina apa. Apoi neteziti cu partea convexa a unei lingurite si lasati sa se usuce.

4.Medicamentul ajuta sa reporneasca bateria masinii

Auto mechanic working in garage. Repair service.

Pare greu de crezut, insa merita incercat! Tot ce trebuie sa faceti este sa introduceti cu grija doua tablete in baterie. Acidul acetilsalicilic va reactiona cu acidul sulfuric din baterie si impreuna vor incarca bateria masinii pentru o ultima oara, indeajuns sa ajungeti la un service auto.

5.Aspirina curata grasimea de pe vase

Aspirina curata grasimea de pe vase

Trebuie sa preparati o pasta de curatare zdrobind cateva pastile si adaugand putina apa. Apoi incercati sa curatati vasele cu ea si veti vedea cum grasimea dispare.

6.Aspirina scoate petele de pe haine

Aspirina scoate petele de pe haine

Aspirina ajuta la indepartarea petelor dificile din tesaturi, fie ele delicate sau groase. Ca sa scoti petele, trebuie sa pisezi o pastila sau doua (poate chiar mai multe, in functia de marimea petei), amesteci pulberea cu apa cat sa se faca o pasta mai groasa si o intinzi pe pata. Lasa sa stea 10 minute, apoi clateste haina cu apa rece.

7.Aspirina ajuta la vindecarea mai rapida a intepaturilor de insecte

Aspirina ajuta la vindecarea mai rapida a intepaturilor de insecte

Tot ce trebuie sa faceti este sa puneti aspirina pisata pe zona afectata si veti vedea cum durerea sau senzatia de arsura va disparea treptat.

8.Aspirina este un bun conservant alimentar

conservant alimentar

Acidul acetilsalicilic ajuta la mentinerea in buna stare a sucului de rosii, bulionului si muraturilor, impiedicand fermentarea acestora o lunga perioada de timp. De exemplu, in cazul muraturilor se pune o pastila la 1 litru de apa, iar la conserve tip suc de rosii se pune o aspirina la fiecare sticla sau borcan.

9.Aspirina trateaza infectiile fungice, negii

Aspirina trateaza infectiile fungice, negii

Aspirina este un foarte bun remediu in cazul ciupercilor aparute la nivelul pielii. Tot ce trebuie sa faceti este sa pisezi cateva comprimate si sa intindeti pudra pe piciorul proaspat spalat si tamponat cu un prosop curat. Repetati acest procedeu in fiecare zi, timp de 1 saptamana. In cazul negilor, pisati pastila si aplicati pulberea direct pe neg, apoi acoperiti-l cu un plasture.

10.Aspirina ajuta la eliminarea matretii

Aspirina ajuta la eliminarea matretii

Daca aveti probleme cu matreata trebuie sa preparati o pasta fina din 2 tablete pe care le pisati si adaugati apoi in cantitatea de sampon pe care o folositi de obicei. Lasati amestecul sa actioneze 2 minute, apoi clatiti bine si spalati din nou cu sampon.

11.Aspirina te scapa de bataturi

scapa de bataturi

Bataturile sunt, de regula, dureroase si te deranjeaza la mers. Pentru a scapa de aceste bataturi, tot ce trebuie sa faci este sa zdrobesti 5 pastile si sa torni peste ele apa si zeama de lamaie, pentru a se forma o pasta. Aplica pasta obtinuta pe zona cu probleme si acopera cu un prosop cald. Lasa sa actioneze 10 minute, freaca batatura cu o poatra ponce si apoi clateste cu apa calda.

12.Pastila reface pielea deshidratata, trateaza acneea si inchide porii

Aspirina reface pielea deshidratata, trateaza acneea si inchide porii

Datorita acidului acetilsalicilic, aspirina este utila pentru refacerea tenului problematic. Tot ce trebuie sa faci este sa dizolvi 5 comprimate intr-un sfert de apa calduta pentru a forma o pasta usor de aplicat pe piele, apoi adauga miere. Dupa ce o intinzi pe zona dorita, asteapta 15 minute inainte de a o curata. Pentru uscarea cosurilor, foloseste o aspirina pisata, amestecata cu putina apa. Pasta obtinuta se aplica pe cos si se lasa sa stea cateva minute inainte de a o spala cu apa si sapun. Efectul va fi acela de a reduce roseata si de a reduce durerea. Pentru exfolierea tenului, putem sa pisam cateva tablete pe care sa le amestecam cu un pic de apa si sa ne spalam pe fata pentru o exfoliere usoara.

Citeste si:

Scoarta de salcie, „aspirina vegetala” care nu trebuie sa-ti lipseasca in aceasta iarna

Daca v-a placut acest articol, alaturati-va, cu un Like, comunitatii de cititori de pe pagina noastra de Facebook.

Daca iti plac articolele noastre si vrei sa ne fii alaturi si pe Facebook, te asteptam sa te alaturi comunitatii printr-un Like:

Articole asemanatoare

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Comunitatea Sfat naturist

81,573FaniÎmi place
1,785CititoriConectați-vă
64CititoriConectați-vă

Cele mai citite articole