13 C
București
joi, aprilie 4, 2024

Ashitaba, o noua planta japoneza care face furori datorita proprietatilor sale

Ashitaba (Angelica keiskei) este o planta din familia telinei, originara din Japonia, care se traduce ca „floarea zilei de maine sau a viitorului„, deoarece creste foarte rapid dupa ce a fost taiata. In ultimul timp, aceasta planta a devenit alimentul favorit al celor care incurajeaza un stil de viata sanatos, deoarece are proprietati medicinale incredibile.

Aceasta planta ajunge la inaltimi de pana la 120 cm si rezista la temperaturi intre 12-22 grade Celsius. De la ea se consuma frunzele, ca atare, dar se poate gasi si in comert sub forma de ceai sau tablete.

Din 1-2 frunze uscate pot fi preparate intr-un ceai puternic si consumate de 2 ori pe zi. 3 grame de frunze de ashitaba uscate se adauga in 500 ml apa clocotita. Se lasa 5 minute la infuzat, dupa care se strecoara si se consuma cald. De asemenea, aceste frunze uscate pot fi taiate si macinate intr-o pulbere si introduse in capsule. Extractele si tincturile sunt, de asemenea, disponibile din magazinele naturiste.

Ashitaba – Proprietati si beneficii

Ashitaba are un continut mare de vitamine B, potasiu, fier si calciu, dar si fibre, proteine si antioxidanti puternici. Planta are proprietati anti-bacteriene, fungice, anti-bacteriene, anti-tumorale si anti-bacteriene. Datorita proprietatilor sale, ashitaba mai este cunoscuta si ca ”planta longevitatii”.

Un studiu realizat de cercetatorii austrieci ai Universitatii din Graz au observat ca planta chiar detine puteri miraculoase, care confera consumatorilor longevitate si sanatate mai buna. Cercetatorii au descoperit in frunzele plantei un compus numit 4,4′-dimetoxichalcone, altfel cunoscut sub numele de DMC – o substanta care protejeaza celulele si intarzie imbatranirea, grabind procesul de vindecare si regenerare, prin inlaturarea celulelor nedorite, inclusiv a celor care pot cauza o boala.

Ashitaba ajuta si la tratarea anumitor afectiuni, cum ar fi: anemia, astmul (impiedica reactia alergica), elimina inflamatia asociata cu guta, hemoroizi si artrita, te scapa de oboseala, detoxifica ficatul, echilibreaza glicemia (reduce riscul de diabet si ajuta la gestionarea afectiunii), are capacitatea de a imbunatati sistemul nervos central si de a clarifica problemele legate de stomac, creste fluxul biliar, ajuta la tratarea bolilor pielii si a cancerului pulmonar, te ajuta sa scazi nivelul de colesterol rau, poate intari sistemul iunitar si in acelasi timp poate preveni ulcerul gastric, previne boala de reflux gastroesofagian (GERD), regleaza sanatatea cardiovasculara, regleaza tensiunea arteriala, incetineste procesul de imbatranire, imbunatateste functia sistemului nervos central, creste metabolismul pentru a ajuta la pierderea in greutate, intareste functia creierului si reduce riscul bolilor neurodegenerative.

Ashitaba -Efecte secundare

Consumat in exces, exista riscul de a provoca tulburari gastro-intestinale la unii oameni si nu este recomandata femeilor insarcinate sau care alapteaza.

10 beneficii uimitoare ale ridichilor albe japoneze

*Acest articol este doar informativ. Pentru un diagnostic corect, va recomandam sa consultati si sfatul unui medic specialist.

Daca iti plac articolele noastre si vrei sa ne fii alaturi si pe Facebook, te asteptam sa te alaturi comunitatii printr-un Like:

Articole asemanatoare

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Comunitatea Sfat naturist

81,573FaniÎmi place
1,785CititoriConectați-vă
64CititoriConectați-vă

Cele mai citite articole