Aplicatia romaneasca de nutritie DAHNA vrea sa depaseasca 100.000 de utilizatori in 2 ani

Aplicatia romaneasca DAHNA – Diet According to the Healthy Nutritional Approach, utila tuturor celor care doresc sa aiba a viata activa si sanatoasa, ferita de boli precum cele cardiovasculare, depresie, cancer sau obezitate, tinteste peste 100.000 de utilizatori in urmatorii doi ani.

DAHNA este singura aplicatie mobila de pe piata din Romania care configureaza, in mai putin de 5 minute, meniuri conform profilului metabolic al utilizatorului, retetele pentru prepararea lor, dar si lista de cumparaturi cu ingredientele si cantitatile necesare. Creata cu expertiza cardiologilor si a nutritionistilor, aplicatia DAHNA este folosita deja de peste 12.000 de utilizatori ai platformelor Android si iOS.

„Ne folosim smartphone-urile pentru multe lucruri, dar nu atat cat am putea pentru sanatate, in special pentru preventia sau gestionarea bolilor cronice. Ideea acestei aplicatii a aparut spontan, in timpul unei sesiuni de cumparaturi, mai precis in timp ce eu si sotul meu ieseam dintr-un supermarket, neplacut impresionati de alimentele ultra procesate existente in cosurile colegilor nostri de shopping, gandindu-ne ce util ar fi un instrument care sa iti ofere extrem de rapid lista de cumparaturi de alimente sanatoase, cu exact cantitatile de care are fiecare nevoie, pe baza unor meniuri sanatoase predefinite si care sa ia in considerare un profil propriu metabolic”, povesteste Daniela Tatu-Chitoiu, care a fondat aplicatia impreuna cu sotul ei, medicul cardiolog Gabriel Tatu-Chitoiu, care lucreaza in terapie intensiva de peste 35 de ani. „Asa a aparut DAHNA, o aplicatie inspirata din dieta mediteraneeana, care te provoaca sa-ti reinventezi relatia cu alimentatia, sa iti tii greutatea si sanatatea sub control si, poate cel mai important, sa previi boli care azi reprezinta principala cauza de mortalitate in lume”, adauga Daniela Tatu-Chitoiu.

In perioada urmatoare, cei doi fondatori sunt in discutii avansate cu mai multi retaileri din Romania pentru a adauga livrarea la domiciliu a listei de ingrediente necesare prepararii meniurilor DAHNA, iar pe viitor iau in calcul integrarea de meniuri gata preparate in aplicatie si, in acelasi timp, extinderea peste granite.

Strict tehnic, aplicatia DAHNA are la baza profilul metabolic al utilizatorului, configurat in functie de varsta, greutatea, inaltimea si sexul utilizatorului. Imediat dupa ce este creat contul, aplicatia ii calculeaza utilizatorului indicele de masa corporala si numarul de calorii pe care ar trebui sa le consume intr-o zi ca sa slabeasca si sa aiba o dieta sanatoasa, si ii selecteaza meniurile recomandate de specialisti din cele 200 de retete incluse. Fiecare meniu zilnic contine cate o varianta pentru mic dejun, pranz si cina, plus doua gustari, dar si reteta, ingredientele necesare si timpul de preparare. In plus, aplicatia contine si un modul de activitate fizica, cu exercitii video pentru niveluri de rezistenta diferite realizate de antrenoarea de fitness Diana Stejereanu.

In felul acesta, utilizatorul ajunge sa se simta mai bine si, totodata, sa economiseasca bani si timp, pentru ca stie exact de ce ingrediente si ce cantitati are nevoie si se poate duce tintit la raioanele din magazin cand face cumparaturile. Practic va dobandi o mai buna intelegere a modului in care trebuie sa arate o alimentatie cu adevarat sanatoasa, va scapa de vechile obiceiuri si va reinvata sa manance”, completeaza Daniela Tatu-Chitoiu, co-fondator si CEO al DAHNA.

Aplicatia DAHNA este doar una dintre componentele Cardiohealth Cardioscience System, impreuna cu platforma de informare si educare axata pe reducerea impactului bolilor cardiovasculare Cardioscience Academy. Alaturi de alte trei companii de specialitate din domeniul medical, formeaza Digital Health Network, o retea completa de solutii de medicina care isi propune sa schimbe abordarea in domeniul sanatatii prin utilizarea tehnologiei, cu obiectivul de a contribui la minimizarea impactului afectiunilor din sfera cardiovasculara asupra sanatatii oamenilor. Totodata, DAHNA este unul dintre cele 8 proiecte din programul de pre-accelerare Food & Agri Tech Challenge lansat la inceputul acestui an de Impact Hub Bucharest si EFSE DF, care se va incheia in iulie odata cu prezentarea proiectelor in fata publicului, a juriului, a investitorilor si specialistilor din domeniu.

Despre Dahna

Aplicatia DAHNA este doar una dintre componentele CARDIOHEALTH CARDIOSCIENCE SYSTEM, un sistem integrat de aplicatii dedicate acoperirii tuturor verigilor componente ale unui stil de viata sanatos. Construita intr-un mod de gandire si de actiune orientat spre durabilitate, aplicatia are impact major asupra longevitatii individului, protejand organismul de boli precum cele cardiovasculare, depresie, cancer, diabet de tip 2, obezitate, dementa sau boala Parkinson. Aplicatia are la baza dieta mediteraneeana, recunoscuta pentru beneficiile aduse sanatatii in general, si care a intrat in 2013 in Patrimoniul UNESCO, drept tezaur universal cu relevanta in sanatate.


Daca iti plac articolele noastre si vrei sa ne fii alaturi si pe Facebook, te asteptam sa te alaturi comunitatii printr-un Like:

You may also like...