Angoasa. Ce este si cum o putem trata naturist

Angoasa este o stare afectiva patologica manifestata printr-o neliniste psihomotorie, o teama fara obiect, spre deosebire de frică, aceasta din urmă fiind provocata de conștientizarea unui pericol existent, real sau imaginar. Angoasa este o senzație neplacuta de pericol iminent fara un obiect precis. Angoasa poate fi cauzata de un sindrom depresiv sau de o boala cronica severa.

Angoasa este o senzatie de oprimare care, conform spuselor celor afectati, se traduce printr-o  impresie de sufocare, de gol in stomac, uneori si de ameteli si greturi. O persoana puternic angoasata poate cadea prada senzatiei de moarte iminenta sau e poate simti cumva rupta de ea insasi. Acest fenomen este adesea incontrolabil si apare fara o cauza reala detectabila.

Daca astfel de senzatii revin frecvent, consultati un doctor. Pentru atenuarea tulburarilor, puteti urma unul dintre tratamentele de mai jos.

Angoasa. Tratamente naturiste

-Infuzie de paducel (50 g flori), catusa (40 g flori), trifoi (40 g flori), pasiflora (30 g flori) si tei (20 g flori si bractee). Puneti 20 g de amestec intr-un litru de apa clocotita, lasati la infuzat 10 minute. Beti cate o cana de ceai, de 3 ori pe zi, dupa mese.

-Tinctura de lavanda. Turnati 20 de picaturi intr-un pahar cu apa si beti la pranz si seara, in timpul meselor.

-Ulei esential de busuioc (2 picaturi), ulei esential de maghiran  (3 picaturi). Luati aceste uleiuri esentiale, dimineata, la pranz si seara cu o lingurita de miere, un pahar cu apa sau o cana de ceai, pana la ameliorare.

In completarea tratamentelor de mai sus, se recomanda masajele sau sedintele de relaxare. De asemenea, consumati cu moderatie excitanti (cafea, ceai negru, alcool, tutun etc.) si faceti exercitii fizice, recomanda dr. Jean-Claude Houdret, un reputat fitoterapeut.

Anxietate. Tratamente naturiste care te pot scapa de starile de neliniste

*Acest articol este doar informativ. Pentru un diagnostic corect, va recomandam sa consultati si sfatul unui medic specialist.

Daca iti plac articolele noastre si vrei sa ne fii alaturi si pe Facebook, te asteptam sa te alaturi comunitatii printr-un Like:

You may also like...