Amenajari in gradina cu flori si piatra – Principalele tendinte in peisagistica ale anului 2018

Curtea casei este o adevarata oaza de inspiratie si culoare. E atat un spatiu de relaxare cat si unul de distractie, voie buna, energie. Pentru a avea acest vibe extraordinar trebuie insa sa-i acorzi atentie si sa te preocupi de amenajare. Ne-am gandit sa-ti oferim si noi cateva idei de amenajari in gradina cu flori si piatra care sa te inspire pentru aranjarea curtii casei tale. Simplitatea e esentiala, insa tot e nevoie de planificare, imaginatie si ceva rabdare.

Simte-te liber sa adaptezi aceste idei de amenajari in functie de spatiul de care dispui. In general, bugetul pentru amenajarea unei gradini trebuie sa fie destul de redus pentru ca frumusetea nu consta in achizitionarea celor mai scumpe lucruri ci in cresterea celor mai frumoase si mai ingrijite flori, de exemplu.

Amenajari in gradina cu flori si piatra – Ghivece din piatra

Sfat Naturist - Amenajari in gradina cu flori si piatra1

Florile si piatra sunt cele mai cautate si folosite in amenajarea gradinilor moderne din ziua de azi. Acestea dau un aer de traditional, simplu dar delicat si frumos. Una dintre tendintele foarte interesante consta in plantarea florilor in ghivece de piatra precum cele din imagine.

Bordura de piatra in jurul casei sau poteca

Sfat Naturist - Amenajari in gradina cu flori si piatra2

Daca, in general, pana acum era o tendinta ca oamenii sa betoneze curtea casei pentru accesul cu masina sau pentru a pastra curatenia mai usor, incepand din acest an situatia s-a schimbat si a aparut o noua moda. Pietruirea unei poteci da mult mai multa personalitate unei curti si aspectul e unul foarte placut.

Mai mult, se poate face si in jurul casei o zona pietruita. Ea va schimba complet aspectul general al casei. Vezi si: Idei pentru o gradina de vis. Cum sa iti aranjezi spatiul cat mai modern

Amenajari in gradina cu flori si piatra

Sfat Naturist - Amenajari in gradina cu flori si piatra3

Iata un alt exemplu elocvent de amenajare a unei gradini doar cu piatra si flori, de aceasta data intr-un amestec ce pare haotic la prima vedere dar care intriga si bucura privirea in acelasi timp. Din fericire o asemenea amenajare nu este nici costisitoare si nu ia nici foarte mult timp, insa impresia pe care o lasa este de efect.

Inaltarea zonei de plantare a florilor

Sfat Naturist - Amenajari in gradina cu flori si piatra4

O solutie foarte interesanta in care utilizati piatra este inaltarea unor borduri in interiorul carora sa umpleti cu pamant zona pe care urmeaza sa plantati flori. O astfel de solutie ofera si o oarecare protectie pentru plante impotriva animalelor de companie dar si a copiilor.

Amenajari in gradina cu flori si piatra – Dale cu distanta intre ele

Sfat Naturist - Amenajari in gradina cu flori si piatra5

Pentru a lasa pamantul sa respire mai bine in curtea casei dar pentru a mentine totusi o zona accesibila chiar si atunci cand bloua, o solutie interesanta e pozitionarea dalelor de piatra la distanta, astfel incat vegetatia sa aiba posibilitatea sa se dezvolte, precum in imagine. O asemenea solutie da senzatia de salbatic si natural.

Daca iti plac articolele noastre si vrei sa ne fii alaturi si pe Facebook, te asteptam sa te alaturi comunitatii printr-un Like:

You may also like...