16.4 C
București
duminică, aprilie 7, 2024

Alimente cu efect antiviral

Exista anumite alimente care functioneaza ca adevarate antivirale naturale, fara sa aiba efecte secundare sau care sa dezvolte rezistenta, asa cum o fac medicamentele. Totusi, exista si sceptici care spun ca nu sunt suficiente studii care sa confirme acest lucru.

Antiviralele reprezinta o clasa de medicamente creata pentru a trata infectiile cu virusuri, care, spre deosebire de majoritatea antibioticelor, acestea nu distrug patogenii si contribuie la inhibarea dezvoltarii lor. Astfel, noi nu excludem administrarea medicamentelor, dar incurajam o dieta cat mai sanatoasa si de aceea va aprezenta si o lista a alimentelor si plantelor cu efecte antivirale care merita incercate:

Alimente cu efect antiviral

-Usturoi. O sa incepem cu cu el, deoarece este cunoscut de toata lumea ca fiind un leac pentru o multime de boli, chiar daca nu exista studii solide care sa demonstreze eficacitatea sa. Totusi, unii cercetatorii au demonstrat ca usturoiul proaspat omoara parazitii intestinali si ajuta la tratarea candidozei. In plus, este eficient in combaterea tulpinilor de E.coli rezistente la antibiotice, intareste sistemul imunitar si protejeaza organismul de numerosi agenti patogeni, prevenind instalarea imbolnavirilor.

-Nuca de cocos. Studiile de specialitate au descoperit ca atat miezul de cocos, cat si apa de cocos poseda efecte antipatogene importante. Nuca de cocos are o actiune antimicrobiana impotriva fungilor, virusurilor, bacteriilor si parazitilor. Totodata, extractul din nuca de cocos a fost folosit de-a lungul timpului pentru tratarea bolilor cauzate de bacterii si virusuri (raceala, bronsita, ulcerul cauzat de bacteria H. pylori infectii cutanate).

-Mierea de Manuka. Aceasta omoara bacteriile periculoase, inclusiv Stafilococul auriu, deseori rezistent la antibiotice. De asemenea, si mierea noastra obisnuita intra in categoria alimentelor cu efect antiviral, deoarece combate aparitia infectiilor virale, bacteriene si fungice.

-Iaurt. Acesta are in compozitia lui o bacterie benefica (Lactobacillus reuteri), despre care s-a descoperit ca blocheaza inmultirea virusurilor care invadeaza organismul pe fondul unei imunitati scazute. Totusi, nu toate iaurturile din comert contin aceasta bacterie buna, de aceea este recomandat sa urmariti pe eticheta produselor existenta probioticului Lactobacillus reuteri.

-Vin rosu. Resveratrolul si polifenolii din vinul rosu actioneaza la fel ca probioticele din iaurt: cand virusurile racelii si gripei ajung in organism si incearca sa se inmulteasca, aceste substante impiedica multiplicarea si ajuta la eliminarea lor din corp.

-Stridii. Acestea au un continut bogat in zinc, un mineral care pare sa aiba un efect antiviral, desi cercetatorii nu pot explica inca de ce. Totusi, ei stiu ca este important in sistemul imunitar.

-Piper negru. Acesta contine piperina, un compus cu efecte analgezice, ce combate febra si durerea provoca de infectii virale sau bacteriene. Vezi si: Chimenul negru – excelent antiviral cu actiune antifungica puternica

-Ghimbir. Acesta are multiple proprietati antimicrobiene, demonstrate de studiile stiintifice moderne. Ghimbirul distruge virusurile care produc infectii la nivelul tractului respirator si bacteriile responsabile cu majoritatea infectiilor stafilococice si streptococice.

-Fenicul, salvie, busuioc si roinita. Aceste plante lupta cu anumite virusuri. Testele in eprubeta au aratat ca extractele lor au proprietati antivirale in contact cu virusul herpes si parainfluenza PI-3 care produce infectii respiratorii la bovine.

-Soc. Un studiu realizat pe rozatoare a aratat ca sucul concentrat de soc ajuta la blocarea replicarii virusului gripal. Vezi: Socul negru, cel mai bun fruct antiviral

-Echinaceea. Aceasta planta este eficienta in special in uciderea bacteriilor, unele dintre ele virulente, precum Stafilococul auriu.

Vezi si: Albastru de metilen – un antiviral puternic. Iata care sunt beneficiile acestuia

Daca iti plac articolele noastre si vrei sa ne fii alaturi si pe Facebook, te asteptam sa te alaturi comunitatii printr-un Like:

Articole asemanatoare

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Comunitatea Sfat naturist

81,573FaniÎmi place
1,785CititoriConectați-vă
64CititoriConectați-vă

Cele mai citite articole