Alga marina bruna. Tot ce trebuie sa stii despre ea

Fucus vesiculosus este o alga marina bruna, cu o masa alunecoasa, cu talul lung care creste pe coastele marii Nordului si are o inaltime cuprinsa intre 30 si 100 cm. In scop terapeutic, se foloseste intreaga planta pentru a pregati unele produse medicamentoase.

Nu exista suficiente date care sa ateste eficienta algei marine brune, insa, in mod traditional, aceasta este utilizata ca un remediu pentru obezitate severa si sub-functii metabolice.

Proprietati

Alga marina bruna este bogata in iod, vitamina C, acid ascorbic, zeaxantina, beta-sitosterol, fier, polifenoli, mucus, violaxantina, xantofil, acid alginic, laminarina, manitol, fucoza.vitaminele C, B1, B2, B6, B12, minerale precum fier, calciu si magneziu, oligoelemente – crom, zinc, seleniu, iod, uleiuri volatile, celuloza, mucilagii, substante tonic amare.

Datorita continutului bogat in iod, alga marina bruna este extrem de eficienta in tratarea tulburarilor tiroidiene

Cu toate acestea, de cele mai multe ori cantitatile de iod continute de alga variaza foarte mult, fapt ce o face o sursa destul de inconsistenta de iod. Administrarea algelor marine brune bogate in iod, in cantitati considerabile si pentru perioade lungi de timp creste riscul de dezvoltare a cancerului tiroidian. Din acest motiv, se recomanda administrarea ei doar sub indrumarea unui specialist.

Aceste alge sporesc bunastarea si forta, elimina toxinele din corp, ajuta la slabit si impiedica pierderea de calciu, magneziu si alte saruri minerale din corp.

Dupa uscare, alga devine neagra si se poate transforma in pudra. Pudra de alga marina bruna este utilizata in cadrul centrelor de spa si talasoterapie pentru remodelare corporala, atenuarea vergeturilor si a celulitei, cu efect de stimulare a microcirculatiei, refermizant si remineralizant, favorizeaza schimburile metabolice.

Pudra de alga marina bruna

Pudra de alga marina bruna isi produce efectul in cadrul produselor de masaj, gomaj sau impachetari corporale pe aglomerarile de grasimi, zonele afectate de celulita, pe zona a gatului (gusa), in zonele cu tulburari circulatorii, pe cicatrici. Iata cum se prepara maceratul: se adauga 10 g pudra in 100 ml apa plata, se amesteca si se lasa la macerat, in loc racoros si intunecos timp de 24 de ore. Se filtreaza, iar filtratul rezultat se utilizeaza imediat ca ingredient in faza apoasa a unei emulsii sau in partea apoasa a unui gel. Maceratul astfel preparat se va utiliza in aceeasi zi, fiind predispus la alterare.

Obezitatea legata de deficitul de iod a fost uneori tratata cu succes insa, nu trebuie sa credem ca poate lupta impotriva oricarui tip de obezitate. Impotriva tulburarilor tiroidiene se recomanda sa utilizati preparatele de iod cu doza precisa.

O utilizare traditionala sunt baile pentru problemele reumatice iar pentru aceasta aveti nevoie de cantitati mai mari de de alge care se fierb si se adauga la baie in care se sta 20 de minute.

In medicina populara, a fost utilizata si pentru arteroscleroza, ca laxativ, la transpiratie excesiva si astm.

!!! Nu uitati ca toate aceste aplicatii nu au fost dovedite stiintific, astfel incat, in timpul sarcinii, hipertiroidismului si afectiunile cardiace nu trebuie utilizata alga.

Daca iti plac articolele noastre si vrei sa ne fii alaturi si pe Facebook, te asteptam sa te alaturi comunitatii printr-un Like:

You may also like...