12.2 C
București
joi, aprilie 25, 2024

Aerofagia – Ce este si cum poti scapa de simptomele neplacute

Inghitirea aerului provoaca balonari ale stomacului si ale intestinelor. Benigna, in sine, aerofagia este totusi foarte neplacuta pentru organism si jenanta in societate, fiind provocata de un act reflex caracterizat prin patrunderea in stomac a unei cantitati de aer, odata cu inghitirea salivei, bauturilor sau alimentelor.

Copiii prea lacomni inghit adesea aer cand sug din biberon. E unul dintre motivele pentru care bebelusul poate plange dupa masa. In acest caz , luati-i biberonul pentru intervale scurte si incercati sa-l faceti sa ragaie.

De cele mai multe ori, aerofagia se poate trata printr-o dieta sanatoasa, evitatea alimentelor greu digerabile, mancatul intr-un ritm mai  lent, consumul mai rar al gumei de mestecat, evitarea bauturilor carbogazoase sau masticatia cu gura inchisa.

Tratament aerofagie

Tratamentul medicamentos ajuta si el la remiterea simptomelor aerofagiei, constant in carbunele activ, argilele absorbante, ceaiurile din plante sau dimeticonul cu efect tensioactiv.

In cazul in care va confruntati cu acest discomfort, puteti urma un tratament naturist pe baza de plante.

Ceaiurile din plante carminative sunt benefice pentru eliminarea gazelor din tractul digestiv, iar remediile naturiste antispasmodice ajuta la diminuarea crampelor abdominale produse de aerofagie.

Pe cale interna (rezervat adultilor):

-Infuzie cu: busuioc (20 g planta intreaga), maghiran (30 g frunze si flori), salcam (40 g flori), anason verde (15 g seminte), chimen (10 g seminte), coriandru (10 g seminte), izma (10 g frunze). Puneti 20 g din acest amestec intr-un litru de apa clocotita si lasati la infuzat 10 minute. Beti o cana de ceai de 3 ori pe zi, dupa mese, pana la ameliorarea simptomelor.

-Ulei esentiale de coriandru (o picatura), ulei esential de marar (o picatura), izma (o picatura) si chimen (o picatura). Dimineata, la pranz si seara luati unul sau mai multe din aceste uleiuri esentiale diluate intr-o lingurita de miere, un pahar cu apa sau o cana de ceai, pana la ameliorarea simptomelor.

La copiii pana la 13 ani este preferabil aplicarea unui tratament homeopatic.

Sfat

Aerofagia apare adesea la persoanele nervoase. Tratamentul ales poate fi asociat cu remedii homeopatice (compusi cu passiflora), administrate de 3 ori pe zi, intre mese, declara dr. Jean-Claude Houdret si Isabelle De Paillette in cartea „Utilizarea plantelor in tratarea bolilor”.

*Acest articol este doar informativ. Pentru un diagnostic corect, va recomandam sa consultati si sfatul unui medic specialist.

Daca iti plac articolele noastre si vrei sa ne fii alaturi si pe Facebook, te asteptam sa te alaturi comunitatii printr-un Like:

Articole asemanatoare

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Comunitatea Sfat naturist

81,573FaniÎmi place
1,785CititoriConectați-vă
64CititoriConectați-vă

Cele mai citite articole