2.9 C
București
joi, noiembrie 30, 2023

Acupunctura. Rezultate terapeutice rapide si pe termen lung – Dr. Iuliana Avădănei

Acupunctura, este o metoda terapeutica milenara, parte integranta a medicinei chineze. Este vorba de Arta Vindecarii, ce imbina filosofia orientala cu tehnica (aplicarea de ace metalice in puncte precise ale corpului uman, numite puncte de acupunctura).

Bazele terapiei cu acupunctura constau in:

  1. Notiunea de energie, Qi, ce guverneaza Universul si creeaza ideea de unitate macrocosmos-microcosmos (omul),
  2. Existenta zonelor cutanate punctice la nivelul carora se introduc acele de acupunctura pentru obtinerea rezultatelor terapeutice.

La baza se afla Regula celor Cinci Elemente: APA , LEMN, FOC, PAMANT, METAL.

Scheletul energetic al corpului omenesc il formeaza meridianele principale, completate de  meridiane secundare (distincte, tendino-musculare, extraordinare, Lo-longitudinale, Lo-transversale, Lo-profunde).

Tratamentul este complex, adresandu-se:

  • Corectiei dezechilibrelor energiei in meridiane
  • Indepartatea simptomatologiei de organ
  • Restabilirea functiilor optime in organele afectate

Acupunctura se poate aplica in toate ramurile medicinii clinice, complementar sau alternativ, rezultatele terapeutice fiind mult mai rapide si pe termen lung.

Acupunctura – Caz clinic:

Pacient M. A., in varsta de 47 ani, se prezinta la Centrul de Sanatate Medireflex, avand: paroxisme dureroase in regiunea fetei pe ram maxilar superior trigeminal, acestea aparand la emotii negative, sau furie. Pacientul este agitat, nervos, cu coloratie rosie a fetei. Are, de asemenea, gust amar in gura, ameteli, zgomote in urechi in special pe dreapta, constipatie, insomnie, cosmaruri.

Diagnosticul alopat: nevralgie de trigemen.

Diagnosticul MTC: Insuficienta Yin –Qi, cu hiperreactivitatea Yang –Qi a Ficatului si stagnarea Qi a Ficatului cu transformarea in Foc.

Tratamentul acupunctic:

Inlaturarea stagnarii Qi, diminuarea Focului, armonizarea functiilor Ficatului. Punctele de acupunctura folosite in tratament se afla pe meridianele energetice ale anumitor organe interne.

A facut 20 sedinte de tratament iar dupa primele 8, au aparut ameliorarile vizibile. Evolutia este foarte buna.

Nu a mai avut crize deloc. Vine preventiv.

In prezent, pacientul e vindecat. Revine la tratament de intretinere a starii de sanatate o data pe an, 10 sedinte de acupunctura.

Exemplul arata modul diferit in care este privit omul in abordarea terapeutica.

Trasatura remarcabila a sistemului chinez de ingrijire a sanatatii este caracterul preventiv. Medicii chinezi considera ca responsabilitatea lor principala este sa-si invete pacientii sa se fereasca de boli.

Semnificatia prevenirii bolii este afirmata limpede in Tratatul de  Medicina Interna al Imparatului Galben: A trata o boala dupa ce s-a instalat deja, sau a inabusi o rascoala deja intinsa, este ca si cum ai sapa fantana cand ti-e sete ori a fauri arme dupa ce a inceput razboiul. Nu e oare tarziu si cu risc? 

Dr. Iuliana Avădănei este directorul Centrului de Sanatate MEDIREFLEX din Bucuresti.

Facebook: https://www.facebook.com/medireflex.ro/

Pentru programari la consultatie la Dr. Iuliana Avădănei, sunati la tel. 0740 338 705.

Daca iti plac articolele noastre si vrei sa ne fii alaturi si pe Facebook, te asteptam sa te alaturi comunitatii printr-un Like:

Articole asemanatoare

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Comunitatea Sfat naturist

81,573FaniÎmi place
1,785CititoriConectați-vă
64CititoriConectați-vă

Cele mai citite articole