9 C
București
sâmbătă, februarie 24, 2024

Abcesul dentar si aftele bucale. Remedii naturale care te scapa de aceste afectiuni stomatologice

Abcesul dentar

Abcesul dentar este o punga de puroi bine delimitata care apare in urma unei inflamatii la baza dintelui. Cand infectia incepe sa se raspandeasca, gingia este distrusa si osul maxilar incepe sa fie afectat. Pe perioada in care infectia se instaleaza la nivelul maxilarului este posibil ca durerile sa scada, insa exact atunci situatia se agraveaza, nu se amelioreaza. Diminuarea durerii apare odata cu dizolvarea maxilarului, cand se produce si o deteriorare a nervului din regiunea aferenta, deteriorare care poate duce la moartea nervului. Distrugerea treptata a maxilarului impiedica mentinerea fixa a dintelui in alveola dentara, cauzand pierderea acestuia.

Daca nu este tratata, infectia se poate raspandi si in alte zone ale organismului, punand in pericol viata pacientului. De aceea, este indicat sa se apeleze la tratamentul de specialitate oferit de medicul stomatolog.

Iata mai jos cateva remedii naturale contra abcesului dentar:

  • Coada soricelului – se prepara o infuzie dintr-o lingura de planta la o cana cu apa. Se tine in gura ceaiul caldut cateva minute, apoi se arunca. Se poate repeta de mai multe ori pe zi. Are actiune puternic antiseptica, datorita continutului uleiurilor volatile bogate in azulen.
  • Sunatoarea – se face gargara dintr-o infuzie preparata din 2 lingurite de planta la o cana cu apa. Are proprietatea de a calma durerile si de a stopa inflamatiile gingiilor si ale dintilor.
  • Decoctul de rizomi de pir – se face gargara sau se pot pune tampoane de vata imbibate in decoct pe locurile afectate. Are actiune antimicrobiana.
  • Decoct dintr-o lingurita de radacini de ghimbir – taiate marunt la o cana cu apa. Amestecul se fierbe timp de 5 minute, apoi se lasa sa se raceasca. Se fac mai multe bai de gura caldute pe zi.
  • Pisati bine o cuisoara si puneti-o la maseaua inflamata – are un efect anestezic foarte mare.

Aftele bucale

Afta bucala este o afectiune care provoaca mici eruptii dureroase in cavitatea bucala, de obicei in interiorul buzei, pe obraji sau limba. Produc dureri, salivatie abundenta, febra. In formele grave aftele pot aparea si pe piele. Acestea afectiune afecteaza aproximativ 20% din populatie, cel mai des intalnita fiind la copii si adolescenti. Sunt indicate antiseptice locale si gargare.

Iata mai jos cateva remedii naturale contra aftelor bucale:

  • Salvia – se prepara o infuzie din o lingurita de frunze maruntite la 100 ml de apa; se face gargara de mai multe ori pe zi. Are actiune antiseptica si bacteriostatica, datorita continutului de ulei eteric si tanin.
  • Florile de sulfina – se face o infuzie concentrata, din doua lingurite de planta la 100 ml de apa si se face gargara, de mai multe ori pe zi. Planta fiarta poate fi mestecata in gura, apoi aruncata.
  • Frunze de dafin – pentru tratarea aftelor si infectiilor gingiei se pun 10 frunze de dafin intr-o cana cu apa clocotita. Se lasa la racit, dupa care se fac gargara si clatiri ale gurii cu acest preparat.
  • Sirop de propolis – se curata 50 g de propolis, se pune intr-un vas de inox cu o cana cu apa. Se fierbe acoperit, la foc moderat, pana ce scade la jumatate. Lichidul se strecoara cald printr-un tifon, se pune intr-o sticla si se adauga 50 g de miere, amestecandu-se bine, pana la omogenizare, cat este caldut. Are actiune bactericida si bacteriostatica, usor antibiotica, dezinfectanta. Se iau 3-4 lingurite pe zi, continutul tinandu-se putin in gura inainte de inghitire.
  • Dimineata, inainte de a manca, faceti gargara cu un amestec in parti egale de miere si apa distilata.

Vezi si:

Remedii cu uleiuri esentiale pentru afectiunile dentare

*Acest articol este doar informativ. Pentru un diagnostic corect, va recomandam sa consultati si sfatul unui medic specialist.

Daca v-a placut acest articol, alaturati-va, cu un Like, comunitatii de cititori de pe pagina noastra de Facebook.

Daca iti plac articolele noastre si vrei sa ne fii alaturi si pe Facebook, te asteptam sa te alaturi comunitatii printr-un Like:

Articole asemanatoare

2 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Comunitatea Sfat naturist

81,573FaniÎmi place
1,785CititoriConectați-vă
64CititoriConectați-vă

Cele mai citite articole