3.4 C
București
sâmbătă, noiembrie 23, 2024

Frunzele de papadie. Ce beneficii au pentru sanatate

Se spune despre papadie ca este una dintre cele mai bogate plante medicinale in substante cu valoare terapeutica pentru sanatatea umana. Totodata, frunzele de papadie ocupa si ele un loc important in medicina naturista si in alimentatia sanatoasa. Acestea sunt bogate in fibre, proteine si glucide, dar si in vitamine si minerale: vitamina A, E, K, C si vitamine din complexul B.

Frunzele de papadie pot fi consumate sub forma de salate sau ceai.

Ceai: la o cana cu apa clocotita, se adauga o lingura de frunze uscate. Se lasa la infuzat 10 minute, apoi se strecoara si se pot bea pana la 2 cani pe zi.

Vezi si: Sirop de papadie. Reteta si beneficiile „mierii de papadie”

Frunzele de papadie – Beneficii pentru sanatate

-Frunzele de papadie stimuleaza digestia si ajuta la pierderea in greutate. Planta actioneaza ca un laxativ usor care promoveaza digestia, stimuleaza apetitul si echilibreaza bacteriile naturale si benefice din intestine. In plus, poate creste eliberarea de acid din stomac si bila pentru a ajuta digestia, in special a grasimilor.

-Ceaiul de papadie are proprietati antiinflamatorii si anticancerigene. Capacitatea de a combate cancerul nu este o afirmatie facuta cu usurinta, dar papadia pare sa fie promitatoare dupa cum arata studiile. Papadia poate incetini cresterea cancerului si poate impiedica raspandirea acestuia. Frunzele sunt deosebit de bogate in antioxidanti si fitonutrienti care combate cancerul.

-Are proprietati antiinflamatoare, avand efect benefic si asupra bolnavilor de astm si alte boli inflamatorii

-Frunzele de papadie sunt bogate in antioxidanti. Fiecare parte a plantei este bogata in antioxidanti, care impiedica radicalii liberi sa afecteze celulele si ADN-ul, incetinind procesul de imbatranire a celulelor.

-Ceaiul este un bun detoxifiant, ajutand la curatarea organismului. S-a demonstrat ca papadia imbunatateste functia hepatica prin detoxifierea ficatului si restabilirea hidratarii si echilibrului electrolitic. De asemenea, creste productia si eliberarea de bila.

-Un studiu a aratat capacitatea acestei plante de a incetini progresul fibrozei hepatice induse de tetraclorura de carbon sau a cicatricilor.

-Previne retentia de apa in rinichi

-Ajuta la gestionarea hipertensiunii arteriale

-Reduce nivelul de colesterol. Studiile pe animale au aratat cum papadia scade si controleaza nivelul colesterolului, imbunatatind in acelasi timp raporturile de colesterol prin cresterea HDL.

-Protejeaza vezica biliara. Papadia creste productia de bila si reduce inflamatia pentru a ajuta la problemele si blocajele vezicii biliare.

-Intareste sistemul imunitar. Studiile arata ca papadia intareste functia imunitara si lupta impotriva microbilor si ciupercilor.

-Previne deteriorarea UVB asupra pielii la nivel celular. UVB sunt acele radiatii care ard pielea cand stam la soare, care accelereaza degradarea pielii, care pot genera cataracta si care pot genera cancerul de piele in cazul expunerii indelungate.Un studiu publicat in 2015 in revista Oxidative Medicine and Cellular Longevity a facut urmatoarele concluzii:

  • Extractele de papadie protejeaza celulele pielii de moartea celulara indusa de UVB;
  • Extractul de floare si frunze de papadie poate ajuta la stresul oxidativ legat de UVB;
  • Extractul de frunze de papadie protejeaza pielea de imbatranirea indusa de radicalii liberi;
  • Extractul de frunze de papadie absoarbe radiatiile UV mai bine decat extractul de flori de papadie.

Vezi si: Top 5 cele mai importante beneficii pentru sanatate ale radacinii de papadie

Daca iti plac articolele noastre si vrei sa ne fii alaturi si pe Facebook, te asteptam sa te alaturi comunitatii printr-un Like:

Articole asemanatoare

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.
Captcha verification failed!
Scorul utilizatorului captcha a eșuat. va rog sa ne contactati!

Comunitatea Sfat naturist

81,573FaniÎmi place
1,785CititoriConectați-vă
64CititoriConectați-vă

Cele mai citite articole