3.3 C
București
luni, noiembrie 25, 2024

10 utilizari si beneficii ale uleiului de pin

Utilizari si beneficii ale uleiului de pin. Uleiul de pin este cunoscut pentru mirosul sau puternic de lemn, utilizat in mod obisnuit in produsele de curatenie de uz casnic si odorizante. Dar uleiurile esentiale de pin se pot bucura, de asemenea, de unele beneficii uimitoare. Are proprietati antiinflamatorii, anti-fungice si antibacteriene care va pot curata casa si pot lupta impotriva infectiilor.

Utilizari si beneficii ale uleiului de pin – Excelent pentru curatenia casei

1. Curatator pentru uz casnic. Ingrediente anti-fungice si antibacteriene ale uleiului de pin fac din acesta un produs de curatenie naturala ideal pentru uz casnic. Adaugati cateva picaturi de ulei esential de pin intr-o sticla cu pulverizator umpluta cu apa. Pulverizati amestecul pe aparate, apoi stergeti suprafata cu o carpa curata. Vezi si articolul: Pinul. Cum poti beneficia de toate calitatile terapeutice ale acestui „copac-miracol”

2. Odorizant de aer. Mirosul proaspat de ulei de ricin poate fi folosit ca un odorizant natural de aer in casa sau in masina. Uleiul actioneaza si pentru a ucide bacteriile si a curata in mod natural aerul. Este nevoie de 15-30 de minute pentru a purifica aerul.

3. Purificator de gunoi. Bacteriile si mirosurile neplacute se pot colecta cu usurinta in cutia de gunoi. Pentru a va curata gunoiul, puteti sa imbibati cateva bile de bumbac in doua picaturi de ulei esential de lamaie si doua picaturi de ulei esential de pin. Asezati bilele de bumbac in partea inferioara a cosului de gunoi pentru a reduce bacteriile si mirosurile.

4. Curatator pentru incaltaminte. Daca adidasii nu mai miros a proaspat, utilizati ulei de pin pentru a scapa de transpiratie, bacterii si miros neplacut. Adaugati cateva picaturi de ulei esential de pin si ulei esential de arbore de ceai in interiorul pantofilor si adidasilor pentru a ii improspata!

5. Curatator pentru podea. Pentru o podea stralucitoare cu un miros proaspat, curatati podelele cu ulei esential de pin. Adaugati o ceasca de otet alb si 10 picaturi de ulei de pin intr-o galeata. Spalati cu acest amestec pe suprafete de lemn si nu numai, apoi clatiti.

Utilizarile si beneficiile uleiului de pin – Vindeca alergiile si ingrijeste pielea

6. Antiinflamator. Uleiurile esentiale de pin au proprietati antiinflamatoare puternice care pot ajuta la vindecarea naturala a durerii si umflaturilor cauzate de afectiuni precum artrita si guta. Adaugati 1-2 picaturi de ulei esential de pin la o cana de ceai sau apa fierbinte cu lamaie pentru a lupta impotriva inflamatiei in mod natural.

7. Ingrijirea pielii. Capacitatea uleiului de pin de a lupta impotriva bacteriilor si fungilor il face un tratament natural pentru afectiunile pielii, cum ar fi acneea, psoriazisul, eczema si ciuperca piciorului. Nu uitati sa faceti un test inainte de a aplica uleiul peste tot, pentru a va asigura ca pielea nu este sensibila la pin.

8. Durere de cap. Uleiul esential de pin poate ajuta la reducerea stresului, creste starea de spirit de bine si reduce toxinele din aer pentru a scapa de durerile de cap. Masati cu cateva picaturi de ulei esential de pin si ulei de nuca de cocos tamplele si pieptul pentru ameliorarea durerilor de cap. Aromaterapia cu ulei esential de pin este la fel de eficienta.

9. Lupta impotriva alergiilor. Uleiul esential de pin poate reduce prezenta toxinelor in aer pentru a ajuta la eliminarea simptomelor alergiei. Difuzati uleiul in intreaga locuinta sau inhalati direct din sticla pentru a va ameliora alergia.

10. Energizant natural. Mirosul puternic si proaspat de ulei esential de pin poate ajuta la imbunatatirea gandirii, a vigilentei si a memoriei. Difuzati uleiul sau utilizati-l ca un parfum pentru a ajuta la ameliorarea in mod natural a oboselii psihice si fizice.

*Acest articol este doar informativ. Pentru un diagnostic corect, va recomandam sa consultati si sfatul unui medic specialist.

Daca iti plac articolele noastre si vrei sa ne fii alaturi si pe Facebook, te asteptam sa te alaturi comunitatii printr-un Like:

Articole asemanatoare

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.
Captcha verification failed!
Scorul utilizatorului captcha a eșuat. va rog sa ne contactati!

Comunitatea Sfat naturist

81,573FaniÎmi place
1,785CititoriConectați-vă
64CititoriConectați-vă

Cele mai citite articole