6.3 C
București
vineri, aprilie 19, 2024

9 mancaruri pentru o experienta culinara libaneza desavarsita

Daca facem un tur al bucatariei libaneze, surpriza si placerea sunt garantate. Abundenta de condimente precum zaatar, menta, scortisoara, isi gaseste masura perfecta in mainile experte ale bucatarilor libanezi.

Sa cunoastem cateva dintre ingredientele bucatariei libaneze, care ne fascineaza ori de cate ori comandam mancare libaneza online sau alegem sa mergem intr-un restaurant cu specific libanez.

1. Uleiul de masline. Pur, aromat si auriu, este un element central in bucatariile libaneze. Aproape toate preparatele traditionale folosesc acest aur lichid intr-un fel sau altul.

2. Sapte condimente libaneze. Acestea sunt cunoscute ca fiind un amestec de condimente foarte important in bucataria libaneza. Spre deosebire de ceea ce se intampla cu alte amestecuri, cum ar fi dukkah sau zaatar, cele sapte condimente libaneze sunt rareori pregatite acasa. Aceasta combinatie de arome cu o nota proaspata, dulce si picanta, este folosita pentru a aromatiza kibbeh, miel, tocanite si supe, ca marinada uscata pentru carne prajita sau la gratar.

3. Sumacul. Este o boaba uscata care este folosita drept condiment. Nu trece neobservat nici la ochi, nici la gust: are o culoare rosie intensa si o aroma acida care aminteste de lamaie. Este folosit pentru a condimenta carnea, pestele, legumele, tabulele si sosurile.

4. Zaatar. Acest amestec minunat de cimbru, seminte de susan, sumac si sare este unul dintre ingredientele speciale din Liban. Ceea ce fascineaza cel mai mult la zaatar este simplitatea sa. Doar puneti pe masa un bol cu ​​ulei de masline si altul cu acest amestec de mirodenii.

5. Frikeh sau farik este o cereala foarte particulara. Graul dur este colectat cand este verde, lasat sa se usuce, apoi prajit si macinat. Acest ingredient a devenit la moda in ultimii ani pentru proprietatile sale nutritive: este bogat in proteine, fibre si minerale.

6. Semintele de susan sunt un alt element central in bucataria libaneza. Le vei vedea presarate pe o multime de feluri de mancare, in special aluaturi sarate si tot felul de dulciuri. Cu toate acestea, utilizarea sa cea mai importanta este in elaborarea tahinei, o pasta facuta cu seminte de susan care au fost usor prajite si apoi macinate cu ulei.

7. Bulgurul nu este altceva decat boabele de grau fierte, care sunt apoi lasate sa se usuce si zdrobite. Acest procedeu are ca rezultat un tip neregulat de cereale, care este trecut printr-o sita pentru a-l putea grupa in functie de dimensiunea sa: de la excesiv de fin la gros.

8. Melasa de rodie. Melasa de rodie este obtinuta dintr-o reducere a sucului si a zaharului. Rodia detine o pozitie de maretie autentica in bucatariile din Orientul Mijlociu.

9. Apa de floare de portocal si apa de trandafir: Apa de floare de portocala este o esenta extrasa din distilarea florilor de portocale amare. La randul sau, apa de trandafiri se realizeaza prin distilarea petalelor de trandafir din Damasc. Torturi, sorbete, fursecuri si gemuri, aproape orice preparat dulce necesita una sau alta sau ambele esente.

Absolut delicios!

Daca iti plac articolele noastre si vrei sa ne fii alaturi si pe Facebook, te asteptam sa te alaturi comunitatii printr-un Like:

Articole asemanatoare

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Comunitatea Sfat naturist

81,573FaniÎmi place
1,785CititoriConectați-vă
64CititoriConectați-vă

Cele mai citite articole