7 motive sa alegi un abonament medical privat pentru copilul tau

Monitorizarea starii de sanatate este o prioritate la orice varsta. In copilarie, unele afectiuni sunt mai frecvente, deoarece sistemul imunitar nu este complet fortificat. Din acest motiv, vizitele la medic pot fi mai dese la aceasta varsta.

Desi copiii sunt asigurati la sistemul de sanatate de stat, exista si varianta de abonament medical privat pentru copii. Un abonament medical privat se incheie pe durata unui an calendaristic si ofera o serie de facilitati pentru pacienti, cum ar fi discounturi sau analize si consultatii gratuite. Ofertele difera de la un centru medical la altul. Iata de ce sa alegi un abonament medical privat pentru copilul tau. 

1.Asistenta medicala telefonica permanenta

Uneori, anumite simptome sau probleme medicale ale copilului ne ingrijoreaza, chiar daca nu sunt considerate urgente medicale. In aceste situatii, o opinie sau o recomandare medicala ne poate ajuta foarte mult. Multe abonamente private de sanatate asigura asistenta medicala telefonica 24/7. Astfel, in eventualitatea unei probleme medicale care necesita atentie imediata, centrul medical este disponibil pentru a-i indruma pe parinti. 

2.Acces la servicii medicale profesioniste

Pentru ca abonamentele medicale private sunt oferite de catre centre medicale mari, cum ar fi sistemul medical MedLife, acestea iti asigura accesul la servicii medicale de cea mai inalta calitate. Sistemele medicale private sunt dotate cu aparatura de ultima generatie, ofera seturi complexe de investigatii medicale si au conditii de spitalizare excelente. Astfel, copilul tau va beneficia de servicii medicale profesioniste la cele mai inalte standarde de calitate

3.Reduceri la investigatii si consultatii

In functie de fiecare centru medical, dar si de tipul abonamentului, reducerile la consultatii si investigatii difera. Poate fi vorba de reduceri sau chiar de gratuitate, pentru un numar de consultatii si investigatii, care poate fi limitat sau nelimitat. Astfel, nu esti nevoit sa platesti integral fiecare consultatie/investigatie in parte.

4.Timp scurt de asteptare pentru programari

O problema des intalnita in cazul spitalelor de stat este timpul lung de asteptare pentru programari (uneori poate fi vorba de luni de asteptare). In cazul spitalelor private, timpul de asteptare este mult mai scurt. Astfel, o problema de sanatate poate fi investigata si tratata in timp util. 

5.Monitorizarea starii de sanatate

Pentru ca acopera un numar mare de consultatii, analize si investigatii care pot fi efectuate regulat, un abonament medical privat ajuta la o monitorizare atenta a starii de sanatate. De asemenea, un lucru extrem de important este faptul ca asigura monitorizarea cresterii si dezvoltarii copilului. Medicii pediatri vor depista la timp problemele de dezvoltare, astfel incat acestea vor putea fi tratate inainte sa afecteze permanent viata copilului. 

6.Discounturi pentru servicii medicale complexe

Un alt motiv pentru care merita sa ii faci copilului tau un abonament medical privat este accesul la unele servicii medicale complexe. Acestea variaza in functie de spital si tipul abonamentului. Spre exemplu, un astfel de abonament poate oferi discounturi la teste genetice sau pentru servicii de imagistica. 

7.Preturi accesibile 

Nu in ultimul rand, abonamentele medicale private pentru copii sunt concepute astfel incat sa fie accesibile. Preturile difera in functie de spital si de tipul abonamentului (de la standard pana la premium). Preturile acestor abonamente pornesc de la 100 de lei/ luna si pot ajunge pana la 300 de lei/ luna. 

Prin urmare, ai toate motivele sa alegi un abonament medical privat pentru copilul tau. Consulta ofertele spitalelor private si afla ce ti se potriveste. 

Sursa foto: Shutterstock.com

Daca iti plac articolele noastre si vrei sa ne fii alaturi si pe Facebook, te asteptam sa te alaturi comunitatii printr-un Like:

You may also like...