7.5 C
București
sâmbătă, martie 23, 2024

7 beneficii ale bulgurului

Bulgurul este un tip de boabe de grau intregi. Este bogat in grasimi si in minerale esentiale. Acesta ofera organismului proteine, fibre si alti nutrienti care ajuta la mentinerea corpului sanatos si puternic. Beneficiile bulgurului includ protectia impotriva diabetului, a bolilor de inima, a afectiunilor digestive si chiar a cancerului.

Beneficiile bulgurului – Ofera energie orgaismului si protejeaza impotriva diabetului

1. Protejeaza sanatatea inimii. Este bogat in antioxidanti, minerale si compusi fenolici care ajuta la protejarea inimii de boli. Fibra continuta in bulgur functioneaza pentru reducerea inflamatiei, reducerea nivelului de colesterol si imbunatateste sanatatea inimii.

2. Imbunatatește digestia. Fibra functioneaza pentru dezintoxicarea corpului de toxine, care duce la colesterol ridicat, inflamatie si probleme digestive. Studiile au aratat ca dietele bogate in fibre pot ajuta la reducerea simptomelor constipatiei si a simptomelor intestinului iritabil.

3. Lupta cu diabetul. Datorita scorului scazut al indicelui glicemic, beneficiile bulgurului includ protectia impotriva diabetului. Acesta incetineste ritmul in care sunt digerati carbohidratii si cum zaharul este eliberat in sange. Studiile au aratat ca beneficiile bulgurului pentru sanatate includ, de asemenea, capacitatea de a ajuta diabetul sa regreseze in mod natural, ajutand la stabilizarea nivelului zaharului din sange si prevenirea cresterii zaharului in sange.

4. Ajuta in pierderea in greutate. Bulgurul da senzatia de satietate, pentru a preveni gustarea si supraalimentarea. De asemenea, functioneaza pentru a stimula in mod natural nivelul de energie si a sustine exercitiile si alte activitati fizice. Vezi si: Taratele de grau. Tot ce trebuie sa stii despre „cerealele minune”

Beneficii ale bulgurului – mancati sanatos pentru o imunitate ridicata

5. Echilibreaza pH-ul organismului. Consumul de bulgur in mod regulat ajuta la prevenirea organismului de a deveni prea acid in urma alimentarii cu zahar, produse rafinate si produsele de calitate inferioara, in general. Prin echilibrarea nivelului de pH al organismului, bulgurul contribuie la imbunatatirea imunitatii si absorbtiei nutrientilor.

6. Imbunatateste imunitatea. Datorita nutrientilor si antioxidantilor pe care ii contine, aceasta cereala da sistemului imunitar un impuls natural. Cercetarile au asociat consumul de cereale integrale cu un risc redus pentru cancerul de colon si de san. In plus, poate ajuta la imbunatatirea sanatatii intestinului, colonului, inimii si ficatului. Ca aliment cu indice glicemic scazut, bulgurul poate, de asemenea, ajuta la reducerea nivelurilor de stres din organism care provoaca un sistem imunitar slabit.

7. Furnizeaza organismului vitamine și minerale. Bulgurul furnizeaza organismul cu mangan, magneziu, fier si vitamine B. Corpul foloseste aceste substante nutritive esentiale pentru a ajuta la combaterea oboselii si a energiei scazute. Fierul ajuta la lupta impotriva anemiei, in timp ce magneziul joaca un rol important in sanatatea inimii. Vitaminele B din bulgar functioneaza pentru a sustine un metabolism sanatos si o functie cognitiva sanatoasa.

Daca iti plac articolele noastre si vrei sa ne fii alaturi si pe Facebook, te asteptam sa te alaturi comunitatii printr-un Like:

Articole asemanatoare

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Comunitatea Sfat naturist

81,573FaniÎmi place
1,785CititoriConectați-vă
64CititoriConectați-vă

Cele mai citite articole