15.6 C
București
luni, mai 8, 2023

6 sfaturi importante pentru plantarea roșiilor

Plantarea roșiilor poate fi o sarcină destul de simplă dacă urmați câțiva pași de bază. Iată câteva sfaturi pentru a vă ajuta să aveți o recoltă bogată de roșii sănătoase și gustoase. Când se plantează roșiile, adică undeva între 25 aprilie și 15 mai (ca răsaduri), trebuie să țineți cont și de aceste sfaturi.

Alegeți un loc potrivit

Roșiile iubesc lumina soarelui, deci alegeți o locație care primește cel puțin 6 ore de soare direct pe zi. De asemenea, asigurați-vă că solul este bine drenat și are un pH de aproximativ 6,5 până la 7,5. Dacă solul este prea acid, adăugați puțin var pentru a-l neutraliza.

Îmbunătățiți solul

Înainte de plantarea roșiilor, pregătiți solul prin săparea adâncă și adăugarea de compost sau îngrășăminte organice. Acestea vor ajuta la îmbunătățirea structurii solului și la furnizarea de nutrienți necesari pentru plante.

Plantați la momentul potrivit

În general, roșiile sunt plante de vară și nu trebuie să fie plantate până când temperaturile din sol nu au atins cel puțin 60 de grade Fahrenheit (aproximativ 15 grade Celsius). În funcție de zona dvs., aceasta poate fi undeva între sfârșitul primăverii și începutul verii.

Îngropați plantele corect

Plantați roșiile la o distanță de cel puțin 45-60 cm între ele și îngropați-le destul de adânc, astfel încât jumătate din tulpină să fie acoperită de sol. Acest lucru va ajuta la stabilirea unei rădăcini puternice și va împiedica plantele să cadă în timpul creșterii lor.

Udarea regulată

Roșiile au nevoie de udare regulată pentru a crește și a se dezvolta bine. Udați-le în mod regulat, dar evitați supraudarea solului, ceea ce poate duce la probleme de sănătate ale plantelor. Este important să udați plantele dimineața sau seara târziu pentru a evita evaporarea rapidă a apei și pentru a evita expunerea plantelor la soarele puternic în timpul zilei. Când se plantează castraveții, puteți avea în vedere ca aceștia să fie mai puțin în bătaia soareului decât roșiile și în niciun caz vrejul să nu umbrească roșiile.

Hrăniți-le corespunzător

Roșiile necesită o cantitate mare de nutrienți pentru a se dezvolta bine, așa că hrăniți-le cu îngrășăminte organice sau cu îngrășăminte speciale pentru roșii la fiecare câteva săptămâni. Asigurați-vă că urmați instrucțiunile de pe eticheta îngrășământului pentru a nu supra-alimenta sau sub-alimenta plantele.

Daca iti plac articolele noastre si vrei sa ne fii alaturi si pe Facebook, te asteptam sa te alaturi comunitatii printr-un Like:

Articole asemanatoare

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Comunitatea Sfat naturist

81,573FaniÎmi place
1,785CititoriConectați-vă
64CititoriConectați-vă

Cele mai citite articole