21.2 C
București
miercuri, aprilie 3, 2024

5 tratamente pentru imunitate pe care trebuie sa le incerci

Sezonul rece vine cu numeroase provocari pentru organism. Variatiile de temperatura, frecventa mare a agentilor patogeni, modificarile din alimentatie, poluarea sunt cativa dintre factorii care duc la slabirea sistemului imunitar. In aceasta perioada sansele de imbolnavire sunt mult mai mari, insa poti lua o serie de masuri care sa iti intareasca imunitatea.

Catina

Catina este una dintre plantele cu efecte deosebite asupra imunitatii. Fructele cu gust acrisor sunt bogate in vitamina C, minerale ( Mg, Fe, Ca, potasiu), vitamine (A, K, B, PP, E) si alti compusi care fortifica organismul. Cantitatile importante de antioxidanti pe care ii are catina contribuie activ la neutralizarea radicalilor liberi si sustine sanatatea. Beneficiile catinei nu se opresc aici. Fructele, datorita continutului ridicat compusi nutritivi imbunatatesc activitatea cardiaca, digestiva si functiile cerebrale. Catina poate fi consumata sub forma de ceai, fresh, pasta sau sirop.

Produse apicole

Mierea de albine, laptisorul de matca, polenul si propolisul sunt cateva dintre produsele apicole cu continut ridicat de substante nutritive valoroase pentru organism. Aportul de produse apicole nu doar ca imbunatatesc activitatea organismului dar cresc si imunitatea si fortifica organismul, facandu-l mai puternic in fata transformarilor de sezon. 

Echinaceea

Florile de echinaceea sunt folosite de secole in medicina empirica. Plantele originale din muntii stancosi au fost aclimatizate si in Europa. Proprietatile antivirale si antibacteriene puternice i-au adus titlul de panaceu. Capsulele concentrate cu echinaceea si ceaiurile preparate din florile acestei plante reusesc sa intareasca organismul in fata atacurilor virale. Eficiente plantelor de echinaceea a fost dovedita prin studii amanuntite. 

Vitamina C și vitamina D

Vitamina C este un nutrient solubil in apa care sustine imunitatea. Acidul ascorbic este folosit de mai bine de un secol in tratarea afectiunilor conexe rezultate in urma carentelor. Se gaseste din abundenta in citrice  – portocale si lamai – insa este des intalnita si in fructe de padure, broccoli, tomate. Practic aceasta vitamina este esentiala pentru imunitate. Produsul nu poate fi sintetizat direct de organism, de aceea este necesar adaosul prin alimentatie sau suplimente. In sezonul rece medicii recomanda pe langa o dieta echilibrata, bogata in fructe si legume si capsule cu vitamina C naturala sau sintetica. Efectele benefice ale acesteia nu se vad doar la nivelul imunitatii, ci sunt observate si la nivelul organelor vitale. Pielea este mai ferma, organismul vitalizat si face mai usor fata efortului.  

Si vitamina D3 aduce un plus de pregatire a organismului in fata bolilor. Nu trebuie sa uitam ca vitamina D reduce intensitatea simptomelor in afectiune extrem de suparatoare, cum e dermatita atopica.

Produse homeopate

Remediile homeopate continua sa fie preferate in sezonul rece. Preparatele au origini naturale si sunt recunoscute rapid de organism, de aici si eficienta ridicata a acestora. Tratamentele  homeopate pentru a fii valoroase trebuie administrate conform schemei indicate de medicul specialist.

Acestea sunt cateva dintre solutiile prietenoase, de intarire a imunitatii. Totusi orice supliment nu poate inlocui un mod de viata activ si o dieta echilibrata. Imunitatea este o arma naturala impotriva bolilor sezoniere si nu numai, de aceea trebuie sa ii acorzi toata atentia. 

sursa foto: pixabay

Daca iti plac articolele noastre si vrei sa ne fii alaturi si pe Facebook, te asteptam sa te alaturi comunitatii printr-un Like:

Articole asemanatoare

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Comunitatea Sfat naturist

81,573FaniÎmi place
1,785CititoriConectați-vă
64CititoriConectați-vă

Cele mai citite articole