18.1 C
București
luni, aprilie 1, 2024

5 remedii menite sa te scape de durerile gastrice

Gastrita este inflamarea mucoasei stomacului, o afectine tot mai frecvent intalnita, ce poate duce la simpome precum: durere, indigestie, arsuri stomacale, greata/varsaturi si senzatie de preaplin dupa masa. Totusi, cei care se confrunta frecvent cu dureri gastrice, trebuie sa stie ca exista cateva remedii naturale foarte eficiente. 

Iata cateva remedii menite sa te scape de durerile gastrice:

1.Carbune medicinal

Carbunele medicinal este poate cel mai bun si rapid remediu impotriva afectiunilor digestive (balonari, arsuri stomacale, crize de gastrita si alte afectiuni spontane la nivelul functiei digestive). Tot ce trebuie sa faci este sa iei o pastila inainte de masa, cu jumatate de ora.

2.Obligeana

Obligeana are un efect fortifiant asupra organismului, dar se administreaza ca adjuvant si in numeroase afectiuni digestive. De exemplu, pentru a scapa de arsurile stomacale, se recomanda prepararea unui ceai din 1 lingurita pulbere la o cana cu apa clocotita. Se lasa la infuzat 15 minute, apoi strecoara si bea pe stomacul gol, cate 2 cani pe zi, cu jumatate de ora inainte de mese.  

Totodata, planta este indicata si in hiperaciditate gastrica mai ales pentru efectul ei antispastic, calmant si antibiotic, ajutand si la combaterea infectiei cu Helicobacter pylori. Se recomanda pulberea din radacina de obligeana, cate o jumatate de lingurita de 3-4 ori pe zi, cu 15 minute inainte de masa. 

3.Radacina de lemn dulce

Radacina de lemn dulce a fost folosita timp de mii de ani in medicina naturista ca remediu pentru calmarea durerilor gastrice. Aceasta este utilizata sub forma de ceai, capsule, extracte si suplimente.  

Pentru a calma durerile gastrice, se adauga extract de lemn dulce in orice bautura naturala, chiar si apa fierbinte. De asemenea, poti pune cateva picaturi direct sub limba pentru a calma arsurile la stomac.

Mai multe cercetari au aratat ca radacina de lemn dulce contine flavonoidele, substante ca pot ajuta la reducerea balonarii si accelerarea ameliorarii problemelor gastrointestinale. Totusi, nu exista inca suficiente dovezi in acest sens, dar unele studii au dus la descoperiri interesante. De exemplu, un studiu publicat in revista medicala Based Complementary and Alternative medicine a aratat ca extractul de glabridina si flavonoide glabrene, continute in aceasta radacina este de ajutor in calmarea disconfortului gastric, cum ar fi greata, durerile abdominale si arsurile. Totodata, un alt studiu, publicat in Phytotherapy Research, arata ca acidul glicirizinic continut in aceasta radacina are proprietati antiinflamatoare si imunostimulatoare care ajuta la combaterea bacteriei H. Pylori, un microorganism care provoaca tulburari digestive.

Atentie! Inainte de a administra suplimente cu radacina de lemn dulce, se recomanda consultul unui medic specialist pentru a stabili o doza adecvata. Totodata, trebuie mentionat faptul ca excesul poate duce la hipertensiun arteriala si la niveluri scazute de potasiu.

4.Pelin

Pelinul este recomandat adesea pentru afectiunile digestive. Ceaiul preparat din aceasta planta amara trateaza balonarea, indigestia, arsurile gastrice si formele usoare de gastrita. Ceaiul se prepara astfel:

-La o cana cu apa clocotita, se adauga o lingurita de pelin uscat (frunze si tulpini), apoi se lasa la infuzat 5-10 minute. La fina, se strecoara si se bea cald.

5.Galbenele

Florile de galbenele au proprietati cicatrizante, dar calmeaza si arsurile stomacale, protejand si integritatea mucoaselor stomacale si duodenale. Astfel, pentru a regla aciditatea gastrica, se recomanda consumul unei cani cu ceai de galbenele. La o cana cu apa clocotita, se adauga 1-2 linguri flori uscate si se lasa la infuzat 10-15 minute, apoi se strecoara. Se beau cate 2-3 cani pe zi, intre mese, dar nu mai mult de 3 luni.

Daca iti plac articolele noastre si vrei sa ne fii alaturi si pe Facebook, te asteptam sa te alaturi comunitatii printr-un Like:

Articole asemanatoare

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Comunitatea Sfat naturist

81,573FaniÎmi place
1,785CititoriConectați-vă
64CititoriConectați-vă

Cele mai citite articole