20 C
București
miercuri, aprilie 3, 2024

5 intrebari si raspunsuri despre consumul de spirulina

Pentru mentinerea unei vieti echilibrate si sanatoase, trebuie sa tii cont si de consumul plantelor, care au rolul de a-ti hrani si intari intregul organism. Printre aceste plante utile se inscrie si spirulina, o microalga plina de nutrienti, cu beneficii incontestabile pentru organism. Afla care sunt cele mai utile intrebari si raspunsuri despre consumul de spirulina din articolul de mai jos!

Ce este spirulina?

Spirulina reprezinta o alga unicelulara, de culoare verde-albastruie, cu o forma spiralata, care creste in apele dulci si sarate. Aceasta este renumita pentru aroma intensa si pentru bogatia de nutrienti, fiind una dintre cele mai investigate plante de pe planeta. Se foloseste cel mai des pentru a prepara bauturi naturale proaspete sau in batoane energizante, care au rolul de a-ti reda vitalitatea. Spirulina este consumata de secole intregi pentru proprietatile sale vindecatoare, care includ accelerarea metabolismului, scaderea in greutate si tratarea unor tulburari precum depresia, anxietatea sau deficitul de atentie. Pe https://www.obio.ro/spirulina/, gasesti spirulina pudra, care contine o cantitate de aproximativ 70% proteine complete, fiind mai consistenta decat orice tip de carne. In plus, aceasta alga are in compozitia sa aminoacizi si acizi non-esentiali, de care organismul uman are nevoie pentru a functiona optim.

Cum poti sa consumi spirulina?

Spirulina poate fi gasita atat sub forma de pudra, cat si sub forma de comprimate, capsule sau granule. Este indicat ca spirulina sa fie administrata dimineata, cu putina apa, iar timp de jumatate de ora sa se evite consumul de cafea, racoritoare sau bauturi alcoolice, deoarece pot distruge o parte din nutrientii spirulinei. Pentru a favoriza absorbtia de nutrienti, atunci cand consumi spirulina, este indicat sa bei cel putin un litru de apa in plus. Curele cu spirulina nu ar trebui sa dureze mai mult de 3 luni, cu pauza de cel putin 15 zile. Spirulina este sigura pentru consum, fiind deosebit de hranitoare si pentru copii sau sportivi care depun efort fizic intens. Daca alegi spirulina sub forma de pudra, precum cea de pe Obio.ro, o poti consuma astfel:
-Adauga o lingurita de spirulina pudra in smoothie-ul de dimineata
-Adauga o lingurita de pudra intr-un pahar cu apa
-Foloseste spirulina pudra pentru pregatirea deserturilor raw vegane
-Foloseste spirulina pudra in salate, piureuri si supe-creme

Care sunt beneficiile spirulinei?

Spirulina este un aliment cu reglare imuna, motiv pentru care chiar si cantitatile mici pot ajuta la echilibrarea si stabilizarea sistemului imunitar. Totodata, consumul de spirulina poate imbunatati procesul de comunicare celulara a corpului si capacitatea de a repara ADN-ul. In urma studiilor intense pe baza consumului de spirulina s-au confirmat urmatoarele beneficii:
-Spirulina are proprietati antioxidante si antiinflamatoare, protejand organismul de stresul oxidativ.
-Spirulina scade nivelul trigliceridelor din sange si colesterolul rau, protejand sanatatea inimii.
-Substanta care ofera nuanta albastruie spirulinei detine proprietati antihipertensive, de ajutor pentru cei care au probleme cu tensiunea arteriala crescuta.
-Spirulina accelereaza scaderea in greutate, topind depozitele de grasime, datorita proteinelor din compozitie.
-Spirulina energizeaza organismul, inlocuind cu succes si cafeaua de dimineata.
-Spirulina sporeste anduranta in timpul activitatii sportive, combate oboseala si previne anemia.

Exista reactii adverse sau riscuri asociate cu spirulina?

Spirulina este un supraaliment 100% natural, sigur pentru consumul uman, asa ca nu declanseaza, in general, riscuri sau reactii adverse. Cu toate acestea, inainte de a lua acest tip de suplimente, este indicat sa discuti cu medicul tau despre interactiunile posibile ce pot avea loc intre spirulina si medicamentele pe care le iei in prezent. Daca observi ca apar dereglari ale tranzitului intestinal, febra, eruptii cutanate sau dureri usoare de cap, adreseaza-te medicului, pentru a te sfatui cum este mai bine sa procedezi. Cele mai dese efecte adverse sunt cauzate de spirulina din comert, care nu este intotdeauna 100% naturala, ci contaminata cu mercur sau metale absorbite din apa. Spirulina contaminata poate afecta ficatul si poate creste ritmul cardiac, de aceea este foarte important sa cumperi spirulina doar de la producatori autorizati. Pentru pacientii cu boli autoimune, precum artrita, scleroza multipla sau lupus, spirulina ar putea agrava simptomele, deoarece sistemul imunitar devine si mai activ.

Ajuta spirulina la detoxifierea organismului?

Cercetatorii japonezi au descoperit ca spirulina este responsabila de reducerea toxicitatii renale, cauzate de mercurul din metale grele. Mai mult decat atat, consumul de spirulina reduce sensibilitatea alergica si poate fi responsabil de detoxifierea organismului, prin curele recomandate de medic.

Spirulina este considerata un aliment alcalin si un echilibrator excelent pentru o dieta bazata pe alimente acide, precum cafea, zahar, carne sau alcool. Consumul acestui supraaliment are rolul de a-ti consolida sanatatea, crescand rezistenta la boli.

Daca iti plac articolele noastre si vrei sa ne fii alaturi si pe Facebook, te asteptam sa te alaturi comunitatii printr-un Like:

Articole asemanatoare

1 COMENTARIU

  1. […] Spirulina ajuta la echilibrarea sistemului imunitar. Numeroase studii arata ca spirulina creste producerea de anticorpi si alte celule care ajuta la imbunatatirea imunitatii si combaterea infectiilor si bolilor cronice. Aceasta combate eficient virozele respiratorii – principiile active din aceasta alga impiedica replicarea virusilor si stimuleaza sistemul imunitar sa lupte cu infectia. De asemenea, spirulina este utila si la reducerea stresului oxidativ, detoxifierea si refacerea organismului, reducerea manifestarilor in reactii alergice, reducerea senzatiei de foame, echilibrarea pH-ului in organism, combate anemia si protejeaza ficatul. Vezi si: 5 intrebari si raspunsuri despre consumul de spirulina […]

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Comunitatea Sfat naturist

81,573FaniÎmi place
1,785CititoriConectați-vă
64CititoriConectați-vă

Cele mai citite articole