5 greseli de evitat in amenajarea casei

Suntem unici si fiecare dintre noi are propriile idei despre felul in care locuintele ar trebui sa fie amenajate. Din acest motiv, de multe ori se poate intampla ca din neatentie sau graba sa se strecoare si greseli in procesul de amenajare, pe care ar fi indicat sa le eviti. 

Despre greselile de evitat in amenajarea casei discutam in cele ce urmeaza, astfel incat alegerile tale sa fie intotdeauna cele mai potrivite.

Realizarea lucrarilor fara un plan clar de amenajare

Ar trebui sa stii ca daca nu stabilesti in avans etapele de lucru, vei risca sa cumperi materiale haotic si sa te ocupi de etape fara a sti exact cand trebuie sa te opresti. La nivel de amenajari interioare este nevoie sa stii clar care sunt materialele de care ai nevoie, sculele si, bineinteles, va fi nevoie sa te gandesti si la estimarea unui anumit interval de timp in care lucrarile ar trebui sa fie finalizate. 

Gama de amenajari interioare este foarte ampla si atunci ar trebui sa pui pe hartie toate ideile tale, pentru ca din acestea sa derive si modul de lucru. Unele etape au nevoie de timpi de uscare, in vreme ce altele au o succesiune logica, ce te poate ajuta sa muncesti mai eficient.

Alegerea gresita a elementelor de mobilier

Mobilierul unei locuinte ar trebui sa vina ca o completare fireasca a amenajarilor si nicidecum ca un element care sa influenteze in mod negativ amenajarea. Totusi, de foarte multe ori, alegerea incorecta a mobilierului este cauza pentru care unele amenajari nu sunt tocmai potrivite, iar din acest motiv este foarte indicat sa ai in vedere la alegerea mobilierului forma, culoarea si stilul. 

Alegerea gresita a iluminatului

Felul in care realizezi iluminarea casei tale este important pentru ca va fi nevoie sa ai in vedere spatiile in care vei avea nevoie de mai multa lumina. Spre exemplu, in zone precum baile si bucatariile vei avea nevoie de un iluminat adecvat, puternic, de preferat cu lumina calda. Acest lucru iti va aduce un confort vizual si te va ajuta sa iti desfasori toate activitatile in conditii normale. 

Un aspect important tine si de alegerea dispozitivelor de iluminat, pentru ca va trebui sa ai in vedere nevoia de a folosi lampi si aplice pentru camerele de dimensiuni mici si candelabrele sau lustrele pentru spatii ample.

De asemenea, este important sa utilizezi cat mai mult iluminatul natural, pentru ca acesta conduce catre consumuri mai mici si implicit catre economii financiare. 

Dimensionarea gresita a spatiilor de depozitare

Amenajarea spatiilor unei case vizeaza si zonele de depozitare cum ar fi dressingurile, camarile sau dulapurile. Este nevoie sa ai in vedere o amenajare cat mai corecta a acestor spatii si o dimensionare potrivita, deoarece in caz contrar aspectul va fi unul destul de dezordonat. Dimensioneaza corect si integreaza elemente noi decorative, iar la nevoie construieste spatii noi, folosind, spre exemplu, placile din rigips si profilele metalice.

Alegerea stilului nepotrivit al casei

Fiecare casa are un anumit stil conform careia este amenajata. Poate pentru unele persoane stilul clasic este cel mai accesibil. Sau pentru pentru alte persoane stilul scandinav este cea mai buna alegere. Este important sa gasesti acel stil care defineste cel mai bine casa si personalitatea ta si sa te axezi pe acesta pentru a oferi casei tale un aspect ordonat si organizat. 

Acestea sunt doar cateva dintre cele mai comune greseli in ceea ce priveste amenajarea casei, iar recomandarea specialistilor este aceea de a acorda importanta cuvenita fiecarui aspect, astfel incat casa ta sa arate exact asa cum iti doresti. 

Daca iti plac articolele noastre si vrei sa ne fii alaturi si pe Facebook, te asteptam sa te alaturi comunitatii printr-un Like:

You may also like...