5 beneficii ale frunzelor de dafin

Deseori folosita in preparate culinare, frunza de dafin ofera o aroma savuroasa in supe, tocana si multe alte feluri de mancare. Este chiar folosit in unele produse cosmetice, sapunuri si detergenti, datorits aromelor sale. Frunza de dafin este o planta veche cu o multime de utilizari medicinale. Iata cele mai importante beneficii ale frunzelor de dafin.

Beneficii ale frunzelor de dafin – Excelenta impotriva salmonelei

1. Ofera proprietati antimicrobiene si antioxidante. Intr-un studiu efectuat la Universitatea de Stat de Agricultura si Tehnica din statul Carolina de Nord, SUA, cercetatorii au descoperit ca frunzele de dafin si uleiul esential de frunze de dafin, dar si frunzele de pelin si trandafirul parfumat arata toate proprietatile antioxidante puternice impotriva salmonelei si E. coli. Frunza de dafin a indeplinit, insa, cea mai mare din activitate antioxidanta dintre acestea. Vezi si: Dafinul si puterile sale vindecatoare

2. Ajuta la prevenirea candidei si vindeca ranile. Potrivit unui studiu publicat in Arhivele de Biologie Orala, frunza de dafin a fost capabila sa perturbe aderarea candidei la peretii celulari. Studiul sugereaza ca frunza de dafin ar face o adaugare extraordinara la o dieta impotriva candidei. Beneficiile frunzei de dafin includ si capacitatea de vindecare a ranilor. Proprietatile sale antimicrobiene, antibacteriene si antioxidante ajuta la accelerarea vindecarii si la combaterea infectiilor.

3. Poate ajuta la lupta impotriva cancerului. Studiile sugereaza ca beneficiile frunzei de dafin ar putea include capacitatea de a ajuta la lupta impotriva cancerului. Cercetarile publicate in Nutritie si Cancer au constatat ca frunza de dafin poate oferi protectie impotriva cancerului de colon. Studiile suplimentare au aratat ca frunza de dafin poate functiona ca un potential agent natural pentru terapia cancerului de san.

Beneficiile frunzelor de dafin – Foarte buna pnetru diabetici si de ajutor in digestie

4. Ajuta in cazul diabetului. Studiile sugereaza ca frunza de dafin poate fi utila pentru diabetici, ajutand la controlul natural al simptomelor diabetului. Conform unui studiu publicat in Jurnalul de Biochimie Clinica si Nutritie, beneficiile frunzei de dafin includ, de asemenea, capacitatea de a reduce factorii de risc ai diabetului zaharat, precum si bolile cardiovasculare. Suplimentarea cu frunza de dafin poate fi capabila sa inverseze diabetul prin imbunatatirea nivelului seric de glucoza si a nivelului colesterolului total.

5. De mare ajutor in digestie. Frunza de dafin promoveaza urinarea, care are un impact pozitiv asupra sistemului gastrointestinal. Prin stimularea urinarii, frunza de dafin promoveaza eliberarea toxinelor din organism. Studiile au aratat ca beneficiile frunzei de dafin includ, de asemenea, capacitatea de a scadea simptomele bolii celiace. Frunza de dafin poate fi folosita ca un remediu natural pentru probleme gastro-intestinale cum ar fi balonarea, gazele, sindromul intestinului iritabil, constipatia si diareea. Frunza de dafin lucrează prin calmarea stomacului deranjat si usurarea durerilor sistemului digestiv.

*Acest articol este doar informativ. Pentru un diagnostic corect, va recomandam sa consultati si sfatul unui medic specialist.

Daca iti plac articolele noastre si vrei sa ne fii alaturi si pe Facebook, te asteptam sa te alaturi comunitatii printr-un Like:

You may also like...