4 uleiuri pentru frumusete din America Latina

uleiuri-din-america-latina

America Latina se poate lauda cu numeroase fructe din care se extrag uleiuri excelente pentru piele si par. Iata 4 uleiuri mai putin cunoscute, dar cu efecte extraordinare.

Uleiul Ugura Ungurahua excelent hidratant pentru par

Uleiul Ugura Ungurahua ( Rahua), cunoscut stiintific sub numele de Oenocarpus bataua, este derivat din nuca rara ungurahua, gasita in padurile pluviale din America Centrala si de Sud. Se gaseste in mod obisnuit intre Peru, Brazilia si de-a lungul raului Amazonian si este presat la rece din semintele arborilor de padure, dupa ce copacul ajunge la maturitate deplina.

Acest ulei esential este utilizat in mod obisnuit ca tratament antioxidant, antibacterian si anti-cadere a parului in diferite tari din lume. Uleiul Ungurahua este usor. Structura sa moleculara contine particule mici care sunt capabile sa patrunda in axul parului pentru a infuza umezeala din interior spre exterior.

Fructul sau este comestibil, dar cea mai frecventa utilizare pentru rahua de catre triburile Quechua-Shuar din Amazon este ca ulei pentru gatit, vindecare si ingrijire. Femeile din tribul Quehua-Shuar au o istorie documentata a utilizarii uleiului Ungurahua pentru a hrani si conditiona scalpul.

Mai recent, insa, a fost dovedit eficient pentru saturarea si intarirea cortexului parului. Uleiul de Rahua omega-9 hidrateaza profund pielea. Bogat in vitamina E, are beneficii nutritive, regenerante si antioxidante, ajutand pielea sa-si pastreze tineretea.

Uleiul de Buriti este folosit in lotiuni de piele, creme si balsamuri pentru par

Uleiul de Buriti, cunoscut stiintific sub numele de Mauritia flexuosa, mai este cunoscut si sub denumirile de palmier moriche, palmier ite, ita, buriti, muriti, canangucho sau aguaje. Acesta creste in mlastini si in alte zone umede din America de Sud tropicala.

Creste in Trinidad, Columbia, Venezuela, Guyana, Surinam, Guyana Franceza, Brazilia, Ecuador, Peru si Bolivia. Cand sunt macinate si presate, fructele buriti obtin un ulei frumos de culoare portocaliu-auriu, iar acest ulei este folosit ca ingredient de baza intr-o multitudine de produse de infrumusetare – de la lotiuni de piele si creme la balsamuri de par.

Uleiul este bogat in acizi palmitici, linoleici si arahidici si este, de asemenea, o sursa excelenta de tocoferoli, care ofera o activitate antioxidanta superioara. In plus, uleiul este o sursa bogata de carotenoizi, care sunt pre-cursori naturali ai vitaminei A. Conform cercetarilor efectuate in diferite laboratoare din America de Sud, uleiul de buriti este antioxidant, antiinflamator si foto-protector.

Activitatea antioxidanta a uleiului de buriti protejeaza membranele lipidice care inconjoara toate celulele pielii, mentinand celulele sanatoase mai mult timp. Activitatea antiinflamatoare a uleiului este benefica in cazurile de piele aspra sau sensibila, roseata, eruptii cutanate si iritatii. Proprietatile foto-protectoare ale uleiului ajuta celulele pielii sa reziste mai bine razelor UVA si UVB ale soarelui care pot dauna.

Uleiul de Cupuaçu este infratit cu arborele de cacao, are aceleasi efecte, dar nu contine cofeina

Cupuaçu, cunoscut stiintific sub denumirea de Theobroma grandiflorum, de asemenea, scris cupuassu, cupuazú, cupu assu si copoasu, este un arbore de padure tropicala infratit cu arborele de cacao. Fructul pomului, care poarta acelasi nume, a fost de secole hrana primara pentru nativii din padurea tropicala.

Cupuaçu a ajuns in atentia multor occidentali atunci cand o companie japoneza a incercat sa comercializeze numele copacului si fructului, precum si termenul „Copulate” pentru a vinde o bautura asemanatoare cu cafeaua. In cele din urma, Brazilia a declarat ca Cupuaçu este fructul national si numele este neeligibil pentru marca japoneza.

Beneficiul principal pentru sanatate este stimularea sistemului imunitar, sprijinind in acelasi timp capacitatea organismului de a lupta impotriva bolilor. Cupuaçu are un efect asemanator cafeinei, dar nu contine cofeina. Este una dintre putinele rude ale arborelui cacao care nu are, dar pastreaza acest efect energetic.

Cupuaçu este, de asemenea, incarcat cu vitaminele B1, B2, B3 (niacina), acizi grasi si aminoacizi si cel putin noua antioxidanti (inclusiv vitaminele A si C). Fiind din familia cacao, Cupuaçu are, de asemenea, un continut ridicat de flavanoide. Untul Cupuaçu este un emolient care ofera catifelare si netezire pielii si parului, permitand recuperarea umiditatii si elasticitatii naturale.

Uleiul de Pracaxi excelent pentru reducerea vergeturilor si decolorarea pielii

Uleiul de Pracaxi este un ulei de culoare galbena translucida pana la auriu, care este extras din semintele arborelui Pentaclethra macroloba. Acest copac este originar din Nicaragua, Costa Rica, Trinidad si Tobago si padurea tropicala Amazon.

Populatiile amazoniene au folosit ulei de pracaxi atat in ​​scopuri medicinale, cat si scopuri cosmetice timp de secole. Uleiul de Pracaxi are niveluri ridicate de acizi grasi, in special acizi grasi oleici, linoleici si behenici care fac parul moale si stralucitor.

Uleiul de Pracaxi are una dintre cele mai mari concentratii de acid behenic printre produsele naturale. De asemenea, se dovedeste a fi benefic in reducerea vergeturilor si decolorarea pielii. Pe langa restabilirea hidratarii, acizii grasi din uleiul de Pracaxi au proprietati lubrifiante, emoliente si antiinflamatorii. Aceste calitati fac din uleiul de pracaxi adaugarea perfecta a unui produs de tratament pentru cicatrici, deoarece ajuta la protejarea pielii de deteriorarea mediului.

Sursa poza: palmpedia.net

Daca iti plac articolele noastre si vrei sa ne fii alaturi si pe Facebook, te asteptam sa te alaturi comunitatii printr-un Like:

You may also like...