3 retete delicioase si sanatoase de prajituri de vara

3-retete-delicioase-de-deserturi-de-vara

Prajiturile, bomboanele si briosele sunt excelente alaturi de o limonada sau de o cafea rece. V-am pregatit 3 retete de dulciuri sanatoase pentru zilele calde de vara.

Briose cu caise si nuci pecan

Caisele si nucile pecan sunt o combinatie extraordinara, mai ales in briose irezistibile alaturi de un ceai, o cafea sau o limonada.

Ingrediente

  • Spray cu ulei de gatit
  • 1½ cana faina integrala de patiserie
  • 1¼ cani faina de soia ecologica
  • 2 lingurite praf de copt fara gluten
  • ½ lingurita sare de mare
  • ½ lingurita nucsoara macinata
  • ½ cana de nuci pecan tocate
  • ½ cana ulei de canola
  • ½ cana de caise
  • 2 oua organice mari (usor batute)
  • 1 lingurita extract de vanilie
  • ¼ cana zahar organic

Cum se prepara:

  • Preincalziti cuptorul la 180 de grade C. Ungeti usor o tava de 12 briose cu spray-ul de gatit.
  • Intr-un bol mare amestecati faina de patiserie integrala impreuna cu faina de soia, praful de copt, sarea de mare, nucsoara si nucile pecan tocate.
  • Intr-un bol mai mic combinati uleiul de canola, caisele spalate si taiate la dimensiunile dorite, ouale batute, extractul de vanilie si zaharul organic. Se amesteca pana se combina bine si se adauga la amestecul de faina. Amestecati din nou pana este umeda toata compozitia. Aveti grija, nu se amesteca prea mult.
  • Se pune apoi din coca in cupele de briose pana se umplu toate.
  • Lasati la cuptor intre 12-15 minute sau pana cand scobitoarea introdusa in mijlocul brioselor iese curata.

Bomboane cu curmale si nuci caju

Curmalele sunt ambalate cu fibre si sunt inlocuitorul perfect pentru zahar. Adaugand faina de soia la aceasta reteta de bomboane, va ajuta sa va reduceti nivelul de colesterol rau.

Ingrediente

  • ½ lingurita de unt (pentru ungere)
  • ¾ cana apa rece
  • ½ ceasca de curmale fara samburi si tocate
  • ½ cana faina de soia
  • ½ cana faina de mei alba
  • ½ cana de unt
  • 4 linguri zahar pudra
  • 3 linguri de nuci caju (tocate)
  • 1 lingurita de pulbere de cacao

Cum se prepara:

  • Preincalziti cuptorul la 170 de grade C. Ungeti usor o tava de copt.
  • In primul rand, faceti piure de curmale. Luati o cratita adanca, umpleti cu ¾ ceasca de apa rece si adaugati curmalele tocate. Puneti la fiert.
  • Dati la foc mic si gatiti timp de 8-10 minute sau pana cand obtineti piureul. Puneti de-o parte sa se raceasca.
  • Intr-un bol adaugati faina de soia, faina de mei alb, untul si zaharul pudra. Folosind varful degetelor se combina pana cand se obtine o consistenta ca cea a pesmetului.
  • Adaugati amestecul de piure de curmale peste nucile caju si pudra de cacao. Amestecati bine si cu aluatul de faina si framantati pentru a forma noul aluat semi-rigid. Acoperiti aluatul si puneti-l la frigider timp de 15 minute.
  • Impartiti aluatul racit in zece portii egale si rotiti-le pe fiecare intr-o mica forma de bila si asezati-le pe foaie de copt. Apasati usor in jos pe fiecare bila pentru a aplatiza putin.
  • Puneti in cuptorul preincalzit si gatiti intre 30-35 de minute.
  • Se lasa sa se raceasca inainte de a se depozita intr-un recipient etans.

Fursecuri cu banana si stafide

O prajitura crocanta, asemanatoare tortului, cu un centru moale copt este un desert delicios.

Ingrediente

  • 1 cana faina integrala de grau
  • 2 linguri faina de soia cu continut scazut de grasime
  • ½ lingurita de bicarbonat de sodiu
  • ½ lingurita sare
  • ½ lingurita de nucsoara
  • ½ lingurita condimente de placinta de dovleac
  • ½ cana stafide
  • 1 banana coapta mica
  • 2 oua
  • ½ pahar curmale imbibate
  • 1 lingurita extract de vanilie

Cum se prepara:

  • Preincalziti cuptorul la 180 de grade C.
  • Intr-un bol mare combinati ingredientele uscate cu stafidele.
  • Intr-un blender amestecati banana, oul, curmalele si extractul de vanilie pana obtineti un amestec consistent. Transferati amestecul in ingredientele uscate. Se amesteca bine pentru a se combina.
  • Puneti aluatul pe o tava acoperita cu foaie de copt, folosind o lingura
  • Se baga la cuptor timp de 6-10 minute sau pana cand un cutit plasat in centrul prajiturilor iese curat.
  • Lasati fursecurile sa se raceasca inainte de servire.

Daca iti plac articolele noastre si vrei sa ne fii alaturi si pe Facebook, te asteptam sa te alaturi comunitatii printr-un Like:

You may also like...