3 remedii naturiste contra transpiratiei abundente

Disfunctiile glandelor sudoripare sunt tulburari care se manifesta fie prin transpiratie abundenta (hiperhidroza), fie prin lipsa transpiratiei normale (anhidroza). In primul caz, se recomanda utilizarea plantelor antisudorifice, iar in cel de al doilea caz, utilizarea plantelor sudorifice.

Iata cateva remedii naturiste pentru disfunctiile glandelor sudoripare:

1.Remediu cu frunze de nuc contra transpiratiei abundente: se prepara un unguent din frunze de nuc. Se macereaza 15 g frunze maruntite in 100 g ulei de floarea-soarelui, la temperatura camerei. Dupa 1 saptamana, vasul in care se afla acest amestec se pune pe baie de apa in fierbere si se lasa timp de 3 ore. Se strecoara lichidul prin tifon, se adauga 15 g ceara de albine si se pune din nou pe baia de abur pentru 30 de minute. Se ia de pe foc si se amesteca pana la racire. Aceast unguent se aplica pe zonele in care transpiratia este abundenta, o data pe zi, de preferat seara.

2.Bai generale facute cu frunze de nuc pentru hipertranspiratiei: este un remediu foarte bun. Se adauga in apa de baie un ceai concentrat (4 lingurite de planta la o cana cu apa), sau chiar 5-6 linguri de palnta uscata si maruntita. Pentru transpiratiile execive ale mainilor si picioarelor se fac bai locale cu aceeasi formula.

3.Remediu cu salvie: aceasta reprezinta un remediu eficient contra transpiratiei excesive, avand rolul de a reduce semnificativ sudoratia, inclusiv cea care apare pe fondul unor dezechilibre la nivelul glandelor cortico-suprarenale. Se administreaza sub forma de tinctura, cate 4 lingurite pe zi sau de decoct combinat, din care se bea 1 cana pe parcursul unei zile. Vezi AICI cum se prepara tinctura de salvie.

 

Daca v-a placut acest articol, alaturati-va, cu un Like, comunitatii de cititori de pe pagina noastra de Facebook.

Daca iti plac articolele noastre si vrei sa ne fii alaturi si pe Facebook, te asteptam sa te alaturi comunitatii printr-un Like:

You may also like...