9.6 C
București
miercuri, martie 20, 2024

3 ceaiuri eficiente pentru fiere

Fiere este un organ mic, sub forma de para, situat direct sub ficat, in partea dreapta, superioara, a abdomenului. Fierea are adesea drept com­plicatii calculii biliari, dar si indigestiile, con­stipatia, migrenele, un intreg lant de afec­tiuni si tulburari. Din fericire, trebuie sa stii ca fierea nu ridica pericole foarte mari, putand fi tratata prin medicamente, un stil de viata sanatos si remedii naturiste. De aceea, o sa va aratam in acest articol 3 ceaiuri eficiente pentru fiere.

Principalele simptome sunt: greata si senzatie de voma, indigestia, intoleranta fata de alimentele grase, balonarea si durere in partea superioara a abdomenului.

Iata care sunt cele mai eficiente ceaiuri pentru fiere:

 1. Ceaiuri eficiente pentru fiere – Ceai de anghinare

Ceaiul de anghinare se ia in doze de 2 cani pe zi, dintr-o lingurita de planta la o cana de apa. Dupa ce se administreaza, se sta 20-30 de minute cu corpul pe partea dreapta. Acest tratament trebuie urmat timp de 1 luna, cu o pauza de 1 luna, apoi se poate relua daca mai este nevoie.

Aceasta planta contine principii active (cina­rina, acidul clorogenic) care stimuleaza evacuarea vezicii biliare, prevenind aparitia crizelor biliare, dar si for­marea calculilor biliari. De asemenea, anghinarea stimu­leaza secretia de lichid biliar in cantitati suficiente si cu o compozitie adecvata, prevenind indigestiile.

2. Ceaiuri pentru fiere – Ceai de sunatoare

Ceaiul de sunatoare se prepara dintr-o lingurita de planta maruntita peste care se toarna o cana cu apa clocotita. Se lasa la infuzat 15 minute si apoi se strecoara. Se administreaza cate 2-3 cani de infuzie.

In caz de dischinezie biliara si colecistita, ceaiul de sunatoare dimininueaza  procesele inflamatorii hepatice cronice si tulburarile motilitatii cailor biliare.

3. Ceaiuri pentru fiere – Ceai de menta

Ceaiul de menta se prepara din 1-2 lingurite de planta la o cana de apa. Se bea cate 2-3 cani pe zi.

Ceaiul de menta are efect antiseptic, detoxifiant hepatic, antispastic, coleretic-colagog (provoaca evacuarea bilei in intestin), analgezic, tonic si revigorant.

Pe langa aceste ceaiuri eficiente, este recomandat sa faci si cateva schimbari in stilul tau de viata, ca masuri de prevenire:

-consuma cat mai multe legume

-bea cat mai multa apa

-consuma si mancarea condiementata (ardei iute, turmeric, mustar, hrean, usturoi)

-bea din cand in cand suc proaspat din varza, morcovi, radacina de ghimbir, menta si mar

-consuma cate o lingura de ulei de peste de 2 ori pe zi

-nu exagera cu produsele lactate

Vezi si articolele:

Pietre la fiere. 4 retete naturiste in caz de litiaza biliara

Suc pentru detoxifierea rinichilor

2 retete simple si rapide de detoxifiere a colonului

*Acest articol este doar informativ. Pentru un diagnostic corect, va recomandam sa consultati si sfatul unui medic specialist.

Daca iti plac articolele noastre si vrei sa ne fii alaturi si pe Facebook, te asteptam sa te alaturi comunitatii printr-un Like:

Articole asemanatoare

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Comunitatea Sfat naturist

81,573FaniÎmi place
1,785CititoriConectați-vă
64CititoriConectați-vă

Cele mai citite articole