23 dintre cele mai recomandate plante pentru purificarea aerului din locuință

Este foarte important sa ne ingrijim de aerul pe care il respiram, in special in propria locuinta sau in incaperile in care lucram. Un studiu recent a aratat ca 90% din timp petrecem in interior, acolo unde o multime de poluanti ne pot pune probleme de sanatate.

Am gasit insa o lista cu 23 dintre cele mai recomandate plante pentru a fi crescute in locuinta deoarece filtreaza aerul si reduc cantitatea de poluanti.

Cum ne ajuta plantele din apartament

De-a lungul timpului s-au descoperit diferite plante care sunt mai eficiente pentru eliminarea toxinelor nocive de uz casnic. Cei care au aceste plante in locuinta pot reduce substantele chimice din aer chiar cu pana la 90% in doar 24 de ore.

Oamenii isi petrec peste 90 de procente din viata exclusiv in spatii interioare, iar aceste spatii au un aer ce poate fi degradat de factori precum emanatiile unor compusi toxici ce provin de la mochete, mobila, covoare, cuptoare, solutii de curatat sau materiale sintetice precum plasticul, cauciucuri, lacuri, adezivi, vopsele.

Daca acest nivel de poluare nu vi se pare suficient, mai exista si poluarea din exterior care poate contamina aerul din camera cu polen, spori, bacterii sau gaze de esapament de la autovehicule.

Conform statisticilor, cele mai importante trei toxine de uz casnic sunt benzenul, formaldehida si tricloretilena. Ele sunt substante cancerigene care se folosesc in fabricarea materialelor sintetice si care elibereaza gaze reziduale pentru anumita perioada de timp, chiar si cativa ani.

Cum se cresc corect plantele in locuinta trei factori decisivi

Cresterea plantelor si ingrijirea lor in interiorul apartamentului nu este atat de dificila dar trebuie sa tinem cont de cateva lucruri.

In primul rand, lumina directa si caldura excesiva pot degrada plantele. Desi ele au nevoie de lumina, e indicat sa muti plantele de la pervaz daca ai ferestrele spre est, sud sau vest. Cactusii si plantele suculente in schimb prefera lumina puternica.

Hidratarea plantelor este al doilea lucru foarte important pentru mentinerea lor sanatoasa. Asa cum si omul bea mai multa apa pe parcursul verii si plantele au nevoie sa fie udate mai des atunci cand temperaturile cresc.

Nu in ultimul rand, aerul este si el foarte important pentru cresterea plantelor. Aerul conditionat nu ajuta plantele pentru ca raceste si usuca aerul din camera contrar conditiilor naturale. Nu trebuie sa scoti plantele din camera in care folosesti aerul conditionat dar ai grija ca ele sa fie mutate cat mai departe de acesta.

Lista plantelor care purifica aerul cel mai eficient in camera

-Aloe Vera

-Palmierul Areca

-Ficusul de cauciuc

-Palmierul de bambus

-Feriga Boston

-Arbustul vesnic verde chinezesc

-“Cizma fericirii”

-Curmalul pitic

-Iedera englezeasca

-Ficus Alii

-Photosul auriu

-Trunchiul fericirii

-Feriga Kimberly

-Palmierul Doamnei

-Arborele Dragon

-Orhideea Molie

-Crinul Pacii

-Planta Sarpe

-Planta Paianjen

-Ficusul Plangator

-Voalul miresei

-Dracaena

-Limba soacrei

Daca iti plac articolele noastre si vrei sa ne fii alaturi si pe Facebook, te asteptam sa te alaturi comunitatii printr-un Like:

You may also like...