22.5 C
București
vineri, octombrie 4, 2024

13 afectiuni tratate cu laptisor de matca

Laptisorul de matca este un aliment cu care sunt hraniti puietii de albine, in primele 3 zile de viata, si matcile. Este un produs grandular secretat de glandele frontale (faringiene) ale albinelor lucratoare. Extraordinara fecunditate a matcii, care depune 150-200 de mii de oua este explicata prin valoarea energetica si nutritiva exceptionala a laptelui de matca cu care sunt hranite.

Un medicament natural si fara efecte secundare

Laptisorul de matca este cel mai concentrat aliment-medicament al stupului, avand efecte terapeutice foarte puternice in cantitati extrem de mici. Efectele sale puternice se datoreaza continutului ridicat de proteine si vitamine B2, B6, PP, acid pantotenic si activitatii enzimatice.

1- Anemia. S-a constatat ca 5-10 mg de laptisor de matca pe zi sunt un excelent remediu pentru anemie. Dupa administrare s-a putut constata cresterea diametrului eritrocitelor, cresterea cantitatii de hemoglobina, mobilizarea rezervelor de fier din organism.

2 – Subponderalitatea la sugari. 2 mg de laptisor de matcain mierea care se combina cu laptele pentru sugari sunt suficienti pentru a lupta contra subponderalitatii la sugari.

3 – Tulburari digestive la copii. 5 mg de laptisor de matca pe zi este un remediu recomandat pentru inlaturarea indigestiilor, flatulentei si alte tulburari digestive la copii.

4 – Infectiile bacteriene. S-a observat ca laptisorul de matca inhiba dezvoltarea si chiar distruge culturile de bacterii.

5 – Incontinenta urinara. Administrat la barbatii in varsta, laptisorul de matca a ameliorat neplacerile cauzate de lipsa de control a sfincterilor urinari.

6 – Astm. 10 mg de laptisor de matca pe zi constituie un remediu foarte bun contra astmului, avand avantajul ca poate fi folosit pe termen lung, deoarece nu produce dependenta.

Preveniti imbatranirea precoce si imbunatatiti-va starea cu acest remediu natural

7 – Bronsita. Prin efectele sale antiseptice si antiasmatice, laptisorul de matca este un remediu bun impotriva bronsitelor acute si cronice.

8 – Caderea parului. Prin influentarea metabolismului si echilibrului endocrin, dar si prin reducerea nivelului de stres, laptisorul de matca administrat intern incetineste caderea parului.

9 – Batranetea. 10 mg pe zi de laptisor de matca se asociaza bine cu curele de reintinerire, avand efecte rapide.

10 – Reumatismul. Tratamentul de lunga durata cu laptisor de matca amelioreaza starile reumatice. Doza optima se stabileste in functie de greutatea corporala, starea generala, reactia dupa primele zile de tratament cu laptisor.

11 – Psihicul. Laptisorul de matca influenteaza, in sens reglator, puternic activitatea psihica. Dupa doar 12 zile de administrare, se pot observa efectele clare a starii interioare.

12 – Neurastenia. Datorita efectelor sale stimulative si energizante, laptisorul de matca ajuta la depasirea starilor de inertie si apatie generate de tulburarile in plan psihic.

13 – Anxietatea. Pacientii tratati cu 10-15 mg de laptisor de matca (fara a fi anuntati in prealabil) au constatat diminuarea starilor de frica nemotivata si stabilizarea starii launtrice.

Atentie!!! Cea mai buna conservare a laptisorului de matca se face in miere. Se pun 2 grame de laptisor in 100 de grame de miere. Doza recomandata fara niciun fel de rezerva, indiferent de pacient, este de 0,2 mg pe zi. Aceasta doza este usor tolerata de organism, nu da dependenta si nici efecte secundare. Doza curativa exacta, care este simtitor mai mare, este bine sa fie stabilita de un medic.

*Acest articol este doar informativ. Pentru un diagnostic corect, va recomandam sa consultati si sfatul unui medic specialist.

Daca iti plac articolele noastre si vrei sa ne fii alaturi si pe Facebook, te asteptam sa te alaturi comunitatii printr-un Like:

Articole asemanatoare

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.
Captcha verification failed!
Scorul utilizatorului captcha a eșuat. va rog sa ne contactati!

Comunitatea Sfat naturist

81,573FaniÎmi place
1,785CititoriConectați-vă
64CititoriConectați-vă

Cele mai citite articole