Vitamina U. Ce beneficii are una dintre cele mai putin cunoscute vitamine

Vitamina U

Vitamina U nu este foarte cunoscuta, cu toate ca a fost descoperita la sfarsitul anilor 40 de catre dr. Garnett Cheney, un profesor de medicina. Studiile arata faptul ca vitamina U este un compus din sucul de varza, cu proprietati de vindecare uluitoare.

In urma unor studii, dr. Garnett Cheney, a indicat ca cea mai buna si des întâlnita sursa se gaseste în frunzele verzei albe si asa a creat o ipoteza potrivit careia sucul proaspat de varza poate creste rata de vindecare a celor cu ulcer gastrointestinal, reflux acid, dureri de stomac si ulcere ale tractului digestiv.

Iata mai jos care sunt cele mai importante beneficii ale vitaminei U:

-Vitamina U are un rol important in formarea trombocitelor si in coagularea sangelui, ajutand organismul sa previna anemiile.

-Aceasta accelereaza vindecarea leziunilor mucoasei tractului gastrointestinal si contribuie la reducerea secretiei de acid gastric, normalizand aciditatea din stomac si tratand cu succes ulcerul. Vitamina U are efecte vizibile dupa 1 luna de tratament.

-Tine sub control diabetul si întareste sistemul imunitar.

-Aste recomandata in tratarea bolilor cardiovasculare si a unor in tratarea unor probleme de piele.

-Vitamina U are efecte antihistaminice, reducand  simptomele de alergiile alimentare, astm si protejeaza ficatul gras de la degenerare.

Un alt beneficiu important al vitaminei U este acela ca are capacitatea de detoxifiere a organismului.

Iata mai jos care sunt cele mai iportante surse naturale de vitamina U:

Principala sursa de vitamina U este varza, urmata de telina, sfecla, usturoi, galbenus de ou, drojdie, spanac, lucerna, seminte de susan, etc.

Trebuie stiut ca prin gatire, vitamina U isi pierde proprietatile terapeutice si din acest motiv, se recomanda ca aceste produse sa fie consumate in stare cruda.

Daca v-a placut acest articol, alaturati-va, cu un Like, comunitatii de cititori de pe pagina noastra de Facebook.

 

You may also like...