18.5 C
București
vineri, aprilie 5, 2024

Unguent pentru atrita cu tamaie, smirna si ghimbir. Reteta

Unguent pentru atrita. Artrita este de obicei clasificata ca osteoartrita sau poliartrita reumatoida. Osteoartrita se poate dezvolta odata cu varsta. Este cauzata, in mod obisnuit, de uzura si ruperea articulatiilor. Multi adulti sufera de osteoartrita la genunchi. Poliartrita reumatoida, pe de alta parte, este o boala autoimuna care determina sistemul imunitar al organismului sa atace articulatiile.

Unguent pentru atrita cu tamaie, smirna si ghimbir – beneficiile fiecarui ingredient pentru sanatate

Ambele tipuri de artrite pot provoca dureri cronice si inflamatii. Unii pacienti cu artrita opteaza pentru o interventie chirurgicala pentru a reduce durerea articulara. Pentru cei care nu pot sau nu doresc sa apeleze la interventii chirurgicale, exista modalitati naturale de a ajuta la scaderea inflamatiei si de a gestiona simptomele dureroase ale artritei. Remedii naturale, cum ar fi un unguent pentru artrita cu plante medicinale vindecatoare, pot ajuta adesea.

Daca suferiti de artrita, stiti cat de dureros poate fi. Folosind uleiuri esentiale de vindecare, puteti face un unguent pentru artrita care ajuta la reducerea durerii articulare si poate gestiona simptomele artritei. Acest unguent special pentru artrita include tamaie, ghimbir si ulei esential de smirna.

Ulei esențial de tamaie: Tamaia poate ajuta la transmiterea mesajelor catre creier, care influenteaza sistemul nervos. Uleiul functioneaza pentru a imbunatati circulatia si a reduce simptomele durerii musculare si articulare. Uleiul esential de tamaie poate ajuta, de asemenea, la ameliorarea artritei, precum si a afectiunilor digestive si a astmului.

Uleiul esential de ghimbir: Uleiul esential de ghimbir este format din sesquiterpene, care au proprietati antibacteriene si anti-inflamatorii. Uleiul poate ajuta la ameliorarea conditiilor inflamatorii, cum ar fi artrita si muschii inflamati.

Uleiul esential de smirna: Ca si ghimbirul, uleiul esential de smirna contine sesquiterpene. De asemenea, contine terpenoide, care au proprietati antiinflamatorii si antioxidante. Compusii vindecatori din uleiul esential de smirna pot ajuta la tratarea artritei, oferind remediu natural pentru articulatiile dureroase.

Unguent pentru atrita cu tamaie, smirna si ghimbir – prepararea unguentului

Ingrediente pentru unguent:

  • Ulei esential de ghimbir – 6 pana la 8 picaturi
  • Ulei esential de tamaie – 12 picaturi
  • Ulei esential de smirna – 12 picaturi
  • Ulei de cocos sau alt ulei pentru amestec – 1/4 ceasca, topita

Cum se prepara: Se fierbe o jumatate de cana de ulei de nuca de cocos sau alt ulei de amestec pana se topeste. Se pun 6-8 picaturi de ulei esential de ghimbir intr-o ceasca. Se Adauga 12 picaturi de ulei esential de tamaie si 12 picaturi de ulei esential de smirna.

Se adauga uleiul de nuca de cocos topit in ceasca pentru a se amesteca cu uleiurile esentiale. Se transfera amestecul intr-un recipient cu un capac in care se poate raci si se poate depozita pentru utilizarea ulterioara.

Dupa ce amestecul se raceste, veti avea un unguent pentru artrita de uz casnic. Dati cu crema pe maini, incheieturi, genunchi sau oriunde altundeva simtiti durerea, pentru a ajuta la scaderea inflamatiei si pentru a oferi o usurare a artritei naturale.

Utilizati acest tratament de doua ori pe zi pentru a combate durerea artritei. Puteti, de asemenea, sa folositi unguentul la masaj, daca aveti sedinte terapeutice pentru scaderea inflamatiei si a durerii atritei.

Poliartrita reumatoida. Ce presupune dieta pacientilor cu aceasta afectiune

*Acest articol este doar informativ. Pentru un diagnostic corect, va recomandam sa consultati si sfatul unui medic specialist.

Daca iti plac articolele noastre si vrei sa ne fii alaturi si pe Facebook, te asteptam sa te alaturi comunitatii printr-un Like:

Articole asemanatoare

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Comunitatea Sfat naturist

81,573FaniÎmi place
1,785CititoriConectați-vă
64CititoriConectați-vă

Cele mai citite articole