Un pahar de vin rosu bogat in antioxidanti reduce riscul cancerului de prostata la barbati cu pana la 10%

un-pahar-de-vin-rosu-bogat-in-antioxidanti-previne-cancerul-de-prostata

Consumul unui pahar de vin rosu pe zi scade riscul de cancer de prostata al barbatilor cu aproximativ 12%, sugereaza noi cercetari. Cu toate acestea, consumul moderat de vin alb, cum ar fi Chardonnay, creste riscul bolii cu 26%, a constatat un studiu.

Vinul rosu contine de 10 ori mai multi polifenoli, un antioxidant, decat vinul alb, ceea ce ar putea explica rezultatele, potrivit cercetatorilor.

Un pahar de vin rosu bogat in antioxidanti reduce riscul cancerului de prostata – unii cercetatori considera ca vinul rosu poate fi folosit pentru prevenirea cancerului

Autorul principal, profesorul Shahrokh Shariat, de la Universitatea din Viena, a declarat: „S-a demonstrat deja ca polifenolii, care se gasesc predominant in vinul rosu, pot avea un efect protector asupra altor boli si a altor tipuri de cancer”. Vezi si articolul Cercetarile arata ca vinul rosu te poate feri de gripa

Cancerul de prostata afecteaza mai mult de 47.000 de barbati doar in Marea Britanie in fiecare an. Antioxidantii din vinul rosu pot preveni cancerul de prostata. Profesorul Shariat crede ca antioxidantii din vinul rosu se pot folosi intr-o buna zi pentru a preveni cancerul de prostata.

Autoritatea Europeana pentru Alimentatie a afirmat anterior ca uleiul de masline bogat in polifenoli previne coagularea sangelui si reduce riscul de aparitie a diabetului zaharat prin imbunatatirea sensibilitatii la insulina.

Cercetatorii au analizat 18 studii care au investigat efectul consumului de vin de orice culoare asupra riscului de cancer de prostata la barbati.

In ansamblu, revizuirea studiului a inclus aproximativ 611 000 de pacienti. Un pahar de vin pe zi a fost definit ca un consum moderat. Rezultatele au fost publicate in revista Clinical Epidemiology.

Vorbind de constatari, Dr. Iain Frame, director de cercetare la Cancerul de prostata Marea Britanie a spus: „Nu este recomandabil sa se faca concluzii concrete cu privire la legatura dintre consumul de vin si riscul de cancer de prostata pe baza acestui studiu si nu am recomanda ca oricine sa isi schimbe obiceiurile de baut pe baza acestor rezultate insuficiente.”

Un pahar de vin rosu bogat in antioxidanti reduce riscul cancerului de prostata – o dieta echilibrata si un consum moderat de alcool sunt absolut necesare

„In schimb, este important ca toti barbatii sa mentina un stil de viata sanatos, cu o dieta echilibrata si un consum limitat de alcool ai sa se familiarizeze cu cei trei factori de risc cunoscuti pentru cancerul de prostata – varsta de peste 50 de ani, cu antecedente familiale ale bolii, etnie.”

Doar doua pahare de vin reduc calitatea somnului cu aproape 40%. Studiile anterioare sugereaza ca alcoolul determina oamenii sa petreaca mai putin timp in somn adanc, odihnitor si mai mult timp in stadiul de miscare rapida a ochilor, adica atunci cand apar vise.

Rezultatele implica si faptul ca tinerii sufera dupa efectele alcoolului mai mult decat persoanele mai in varsta. Asadar, dovezile arata ca in ciuda faptului ca sunt mai tineri si mai activi, persoanele sunt inca sensibile la efectele negative ale alcoolului, inclusiv cand vine vorba de recuperare prin odihna.

Vezi si:

8 remedii naturiste pentru bolile de prostata

Mersul pe jos – o activitate foarte benefica

Lucruri mai putin stiute despre cele mai iubite bauturi alcoolice: berea si vinul

Sursa: www.dailymail.co.uk

*Acest articol este doar informativ. Pentru un diagnostic corect, va recomandam sa consultati si sfatul unui medic specialist.

Daca v-a placut acest articol, alaturati-va, cu un Like, comunitatii de cititori de pe pagina noastra de Facebook.