Un arbore ce contine de 17 ori mai mult calciu ca in lapte si de 25 de ori mai mult fier decat in spanac. Iata despre ce arbore este vorba!

moringa-oleifera

Moringa oleifera este un arbore ce a fost crescut pentru beneficiile lui de secole. Frunzele lui au fost folosite ca remediu traditional. Medicina ayurvedica considera ca aceasta planta a fost asociata cu prevenirea a mai mult de 300 de afectiuni.

Beneficiile arborelui Moringa

100 de grame de frunze uscate de Moringa contin:

  • de 9 ori mai multa proteina ca in iaurt;
  • de 10 ori mai multa vitamina A decat in morcovi;
  • de 15 ori mai mult potasiu ca in banana;
  • de 17 ori mai mult calciu decat in lapte;
  • de 12 ori mai mult calciu ca in portocale;
  • de 25 de ori mai mult fier ca in spanac.

Moringa are aceleasi efecte ca medicamentele pentru scaderea colesterolului

Frunzele acestui arbore sunt surse excelente de vitamina C, betacaroten si alti antioxidanti puternici, inclusiv acid clorogenic. Acest antioxidant are puterea de a incetini abilitatea celulelor de a absoarbe zahar si de a scadea nivelul zaharului din sange. Un studiu a aratat ca persoanele care au consumat timp de 3 luni cate 7 grame de frunze de Moringa zilnic, au reusit sa scada nivelul zaharului din sange cu 13,5%.

Frunzele pot scadea colesterolul si reduce formarea placii aterosclerotice cu pana la 50-86%. Poate ,de asemenea, preveni bolile cardiovasculare.

Datorita puterii sale antiinflamatorie, frunzele de Moringa sunt folosite pentru tratarea ulcerelor de stomac. Uleiul de Moringa poate proteja ficatul de inflamatie cronica. Uleiul se foloseste, de asemenea, pentru durerile de articulatii, pentru tratarea problemelor anti-fungice, dar si ca un hidratant excelent pentru ten.

Frunzele de Moringa protejeaza impotriva intoxicatiei cu arsenic. Unele mancaruri, dar chiar si apa pot fi contaminate, iar acest remediu este extrem de important.

Datorita puterii anti-bacteriene, frunzele de Moringa pot purifica apa, au puterea de a elimina H. pylori, o bacterie implicata in ulcere, gastrite si cancer stomacal. Pentru rezultate si mai bune, semintele de Moringa sunt cele mai bune.

Cum se foloseste

Frunzele de Moringa pot fi consumate in salate sau in smoothie-uri. Pudra din frunze de Moringa poate fi adaugata la sucuri naturale, dar si in diferite mancaruri. Uleiul de Moringa este foarte bun si poate fi adaugat in salate sau alte preparate, insa este de 15 ori mai scump decat uleiul de masline.

Daca v-a placut acest articol, alaturati-va, cu un Like, comunitatii de cititori de pe pagina noastra de Facebook.

 

You may also like...