25.3 C
București
marți, aprilie 16, 2024

Uleiul de sunatoare, cel mai eficient cicatrizant natural. Cum se prepara si actiuni terapeutice are

Uleiul de sunatoare. Sunatoarea este o planta ce creste in regiunile de campie si dealuri. Inca din Antichitate, medicii apreciau insusirile vindecatoare ale acestei plante, deoarece foarte multe afectiuni pot fi prevenite si chiar tratate folosind sunatoare sub diverse forme.

Cele mai puternice efecte binefacatoare ale sunatoarei se afla in varfurile sale inflorite, care contin tanin de natura catehica (are proprietati astringente), glicozide flavonice ca hiperina, rutina, quercitrina, localizata in petale si in epiderma tulpinii si a frunzelor si o substanta coloranta (hipericina – este solubila in uleiurile grase, imprima plantei o actiune cicatrizanta si antiseptica). De asemenea, cercetarile mai noi au mai gasit alfa-caroten, saponine, acizii ascorbic, nicotinic si valerianic.

Uleiul de sunatoare este un produs cu proprietati antiinflamatoare, antimicotice, cicatrizante, actioneaza impotriva alergiilor, usturimii tenului, eczemelor, arsurilor de orice tip, dar si a iritatiilor. Uleiul de sunatoare poate fi folosit atat intern, cat si extern, fiind util intr-o varietate larga de afectiuni.

Iata cum se prepara uleiul de sunatoare:

Pentru prepararea uleiului de sunatoare, ai nevoie de 500 ml ulei (de masline, samburi de struguri sau de susan) si 10 linguri de flori de sunatoare uscata si maruntita grosier. Acestea se adauga intr-un borcan care se inchide bine si se lasa la macerat timp de 2 saptamani, la soare. La final, produsul obtinut se filtreaza si se adauga intr-o sticla de culoare inchisa, care se pastreaza intr-un loc rece si intunecos.

Iata ce actiuni terapeutice are uleiul de sunatoare :

 Uleiul de sunatoare este foarte eficient in afectiunile dermatologice. Acesta serveste ca pansament in arsuri, alergii, iritatii, rani deschise, rani purulente, plagi provocate de taieturi, eczeme, acnee, furuncule si intepaturi de insecte. De asemenea, medicina populara mai foloseste acest ulei in bolile de ficat si ulcer gastric. Intra AICI pentru a vedea cum se foloseste sunatoarea intern si extern.

-In cazul durerilor de spate, sciatica si reumatism: frictionarea zonelor dureroase.

-In cazul arsurilor cu gravitate mica/medie: pentru inceput, se curata zona cu un tampon de vata umezit cu tinctura de sunatoare.

Dupa ce se usuca pielea, se aplica uleiul de sunatoare. Trebuie avut grija ca dupa aplicarea acestui tratament sa nu te expui la soare.

-In cazul dermatitei atopice: se fac aplicatii cu ulei de sunatoare, de 3 ori pe zi, pana la vindecarea completa. Numeroase studii au confirmat actiunea vindecatoare a sunatoarei in aceasta afectiune.

-In caz de Zona Zoster: se fac aplicatii cu ulei de sunatoare, de mai multe ori pe zi. Acesta are efect antiviral si antiinflamator, atenuand astfel durerea. Pentru a mari efectul antimancarime, se adauga ulei esential de menta in uleiul de sunatoare.

-In cazul ulcerului varicos: se fac aplicatii locale cu ulei de sunatoare. Acesta este un foarte bun cicatrizant in ulcerul varicos (ulcus cruris).

-In caz de rani, alergii, eczeme, iritatii, arsuri (inclusiv solare): se maseaza locurile afectate pana la vindecare cu ulei de sunatoare sau se pun comprese.

-Administrat intern, uleiul de sunatoare ajuta la tratarea afectiunilor gastrice, intestinale, hepatice si biliare. De asemenea, tot uleiul de sunatoare poate fi folosit si ca adjuvant in colecistita, dischinezie biliara, hiperaciditate gastrica, bila lenesa, afectiuni hepatice. Se administreaza cate 1 lingurita de ulei de sunatoare de 2-3 ori pe zi, ca astare sau in salate, cu jumatate de ora inainte de masa. Se poate administra pe o perioada de 3 luni, cu pauza de 4 saptamani.

Citeste si

Masti si lotiuni cosmetice cu plante medicinale pentru un ten frumos si sanatos

Sunatoarea, planta care calmeaza ranile dinauntru si din afara

Pasta de sunatoare cu miere. Cea mai veche reteta folosita in bolile de ficat

*Acest articol este doar informativ. Pentru un diagnostic corect, va recomandam sa consultati si sfatul unui medic specialist.

Daca iti plac articolele noastre si vrei sa ne fii alaturi si pe Facebook, te asteptam sa te alaturi comunitatii printr-un Like:

Articole asemanatoare

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Comunitatea Sfat naturist

81,573FaniÎmi place
1,785CititoriConectați-vă
64CititoriConectați-vă

Cele mai citite articole