Uleiul de floarea soarelui presat la rece. Proprietati si beneficii

ulei-presat-la-rece-de-floarea-soarelui

Uleiul de floarea-soarelui este un ingredient ce nu prea lipseste din bucataria nici unei gospodine. Noutatea e ca tot mai multe dintre noi aleg sa foloseasca ulei presat la rece, datorita multiplelor beneficii pe care le ofera.

Proprietatile uleiului de floarea soarelui presat la rece:

Uleiul de floarea soarelui presat la rece este un ulei bio, obtinut prin presarea la rece in presa, fara a folosi vreun proces de rafinare. Este un ulei gras, avand in compozitia sa 30% acid oleic, 7% acid palmitic, acid stearic 5%, acid linoleic 57%, acid linolenic 0,5%.

Cea mai cunoscuta vitamina ce el o contine, este vitamina E, o sursa extrem de buna pentru protectia arterelor si a inimii. Dar pe langa vitamina E, uleiul de floarea-soarelui are un continut mare de vitaminele A si F. Vitamina A ajuta la cresterea oaselor si a dintilor, la prevenirea diverselor infectii, a aterosclerozei, a hipertensiunii, a cardiopatiei ischemice, a accidentelor vasculare.

Beneficiile uleiului de floarea soarelui presat la rece:

  • Are un puternic efect antioxidant – previne imbatranirea celulara, stimuleaza sistemul imunitar si asigura dezvoltarea normala a nervilor.
  • Datorita continutului mare de lecitina, ajuta la tonifierea sistemului nervos, iar acizi grasi polinesaturati sunt benefici pentru scaderea colesterolului.
  • Totodata contine si alte substante cu efecte antiinfectioase si regenerative.
  • Uleiul presat la rece de floarea-soarelui are un continut mare de acizi grasi polinesaturati ce ajuta la scaderea colesterolului prin „dizolvarea” grasimilor de pe artere.
  • Este indicat chiar si pentru pielea sensibila a nou-nascutilor.
  • Utilitatea uleiului de floarea-soarelui se regaseste si in domeniul cosmetic, fiind un foarte bun adjuvant : are rol de protectie, rol antiinflamator si antiseptic. Atfel pielea dvs va fi hidratata si protejata de rasicalii liberi. Este extrem de util dupa epilare deoarece previne roseata si protejeaza pielea impotriva aparitiei foliculitei.
  • Inca din timpuri stravechi ( in medicina traditionala chineza) uleiul de floarea-soarelui era folosit ca detoxifiant.
  • Este renumita gargara cu ulei de floarea-soarelui folosita ca remediu impotriva gingivitei, a afectiunilor bucale, pentru un bun tranzit intestinal, tratarea diferitelor afectiuni ale cailor respiratorii si cresterea inumitatii. Practic nu este o gargara, ci mai mult o plimbare a uleiului prin cavitatea bucala timp de 10-15 minute. Uleiul va deveni pastos si alb si NU se va inghiti. Se spune ca in cavitatea bucala se aduna toate impuritatile, bacteriile din corp (peste noapte), iar dimineata, pe stomacul gol, acesta este un remediu fantastic.

Uleiul de floarea soarelui presat la rece este un ulei ce se poate prepara termic, avand un gust placut de seminte. Este foarte vascos si atinge punctul de fierbere foarte repede. Se foloseste in stare cruda la salate, dar si la alte preparate culinare, caci chiar daca prin incingere isi mai pierde o parte din vitamine, el ramane totusi superior uleiurilor rafinate chimic prin gust, consistenta, vascozitate, lipsa oricaror resturi de substante chimice, fiind natural 100%.

Pentru mai multe detalii despre uleiul presat la rece intrati AICI.

Daca v-a placut acest articol, alaturati-va, cu un Like, comunitatii de cititori de pe pagina noastra de Facebook.