Trufele, ciupercile negre ale bucatariilor de lux

trufe-fructe

Trufele sunt ciuperci fara spori si se gasesc sub pamant (la o adancime de 10-40 cm), la radacina anumitor copaci si pot fi culese doar cu ajutorul cainilor bine dresati.

Se pare ca acestea au inceput sa fie cunoscute acum 4000 de ani, cucerindu-i pe simerieni cu mirosul si aroma lor puternica. De atunci si pana in prezent, trufele sunt considerate aurul negru al bucatariei de lux deoarece numai persoanele instarite si le pot permite, din cauza pretului foarte mare.

In afara de faptul ca acestea sunt foarte gustoase, trufele au si proprietati si beneficii uimitoare pentru sanatate.

Poprietati trufe

Trufele contin vitamine (A, B1, B2, B3,B5, D, C, K, E), proteine, lipide, minerale (calciu, fier, zinc, potasiu, sodiu, clor, fosfor, magneziu si seleniu. De asemenea, acestea mai contin si chitina, acid linolenic, fibre, carbohidrati si uleiuri eterice. 100 g trufe negre contin aproximativ 25-30 calorii.

Beneficii trufe

-Trufele sunt recomandate in diabet. Acestea contin un aminopolizaharid, foarte eficient pentru cei care sufera de diabet;

-Trufele sunt recomandate si celor care au probleme cu colesterolul rau din organism deoarece acestea nu contin delo colesterol;

-Datorita continutului de fosfor, trufele sunr  benefice pentru cei care suferă de afectiuni ale oaselor, boli renale si boli paratiroidiene;

-Acidul linolenic din trufe are un important rol in lupta impotriva bolilor de inima. Consumul acestora induc o stare buna de dispozitie, motiv pentru care sunt recomandate persoanelor care trec printr-un stres continuu.

-Magneziul din trufe are un rol esetial in contractia si relaxarea musculara.

-Trufele au rolul de a improspata tenul, dar si de a-l catifela daca sunt introduse in compozitia cremelor de fata.

Atentie! Trufele nu sunt recomandate celor care sufera de afectiuni ale rinichilor si ale ficatului.

 

You may also like...