Tratamente cu miere pentru tuse. 3 retete eficiente

tratament-naturist-cu-miere-pentru-tuse

Remediile recomandate de medicina populara pentru tuse sunt cele care contin miere. Folosite de generatii, aceste tratamente sunt la fel de eficace ca si in trecut.

Tratamente cu miere pentru tuse – tratament cu miere si lamaie sau otet de mere

Se fierbe o lamaie la foc moale timp de 10 minute, astfel se obtine mai mult suc, iar coaja se inmoaie mai bine. Se stoarce lamaia intr-un pahar, se adauga 30 de grame de glicerina si se amesteca, apoi se umple paharul cu miere. Pentru cine nu are lamaie la indemana, se foloseste otet de mere.

In functie de nevoi, se fixeaza si doza de sirop pe zi. Dupa accesul de tuse ziua, se ia o ligurita de sirop dupa ce trece tusea. Daca tusea supara noaptea, se ia o lingurita inainte de culcare si una noaptea cand ne trezeste tusea. Daca este o tuse rebela, se iau 6 lingurite pe zi, dupa fiecare masa. Pe masura ce tusea trece, se reduce si numarul de lingurite de sirop.

Tratamente cu miere pentru tuse – remedii eficiente pentru tuse seaca

Preparate cu miere pentru tuse seaca. Se prepara miere cu unt si vanilie si se iau 1 lingurita de 3 ori pe zi. Este bun si pentru copii, mai ales ca are un gust aromat, foarte dulce. Se pun cateva picaturi de ulei de lavanda, de pin sau ienupar in ceai.

Intr-un litru de apa, se fierb un cartof, o ceapa si un mar si se lasa pana cand se injumatateste volumul. Se ia 1 lingurita de 3 ori pe zi. In jumatate de litru de apa se fierb 4 nuci cu coaja, 1 lingura flori de soc si o lingura de miere. Se lasa 20 de minute, se strecoara si se ia 1 lingurita de 3 ori pe zi.

Tratamente cu miere pentru tuse – o reteta straveche pentru tuse

Aveti nevoie de 2 cepe si 100 de grame de miere.  Ceapa se coace in spuza sau intr-o tavita smaltuita pusa intr-un cuptor, pana ce s-a inmuiat bine. Se curata de foile externe, se zdrobeste miezul si se pune intr-un pahar curat. Dupa ce s-a racorit se adauga mierea, se omogenizeaza bine si la nevoie se subtiaza cu putina apa.

Se mai poate prepara fierband 200 g ceapa, curatata, spalata, taiata marunt, intr-un vas cu 400 ml apa. Se acopera cu un capac si se fierbe la foc domol pana scade la jumatate. Se strecoara si se adauga mierea, dupa ce s-a racit fiertura.

*Acest articol este doar informativ. Pentru un diagnostic corect, va recomandam sa consultati si sfatul unui medic specialist.

Daca v-a placut acest articol, alaturati-va, cu un Like, comunitatii de cititori de pe pagina noastra de Facebook.