6.3 C
București
vineri, aprilie 19, 2024

Top 5 cele mai bune ceaiuri pentru sanatate

Te bucuri intotdeauna de aroma si gustul unui ceai bine facut, dar in acelasi timp ai parte si de anumite beneficii pentru sanatate. Beneficiile ceaiurilor din plante pentru sanatate sunt cuprinzatoare si complet naturale, iar noi ti-am pregatit de data aceasta un mic top cu cele mai bune ceaiuri pentru sanatate.

Iata care sunt:

1.Cele mai bune ceaiuri – Ceaiul verde

Un studiu realizat pe 6.000 de japoneze a descoperit ca acelea care au baut cel putin 5 cesti de ceai verde pe zi au fost de doua ori mai putin predispuse la atac cerebral decat femeile care au baut mai putin.

Datorita numerosilor antioxidanti care se gasesc in compozitia sa, ceaiul verde este extrem de benefic pentru intregul organism. Acest ceai stimuleaza metabolismul sa functioneze intr-un ritm mai rapid, datorita unui component numit catehina, care lupta impotriva tesutului adipos de pe abdomen.

Spre exemplu, aceste tipuri de ceai verde sunt cele mai faimoase dintre toate ceaiurile datorita proprietatilor lor vindecatoare: sporesc fluxul sanguin, lupta cu virusul gripei, scade nivelul zaharului din sange, micsoreaza colesterolul, lupta impotriva infectiilor bacteriene, functioneaza ca un puternic antioxidant si are o contributie majora in prevenirea efectelor imbatranirii si in mentinerea unei stari de sanatate bune.

Cercetari recente au aratat ca ceaiul verde poate fi un adjuvant de nadejde in lupta contra hepatitei C. Un flavonoid din compozitia ceaiului nu permite virsului sa intre in celulele ficatului. Acest lucru este esential, in special pentru persoanele care nu raspund la tratamentul standard sau in cazul celor care au suferit un transplant de ficat si au un risc destul de mare de a fi reinfectati. Astfel, consumul regulat de ceai verde combate in mod eficient hepatita C.

Cum se prepara corect: in primul rand, este indicat sa cumperi ceaiul verde din locuri specializate in vanzarea produselor naturale si a ceaiurilor, iar un alt sfat este sa alegi pachetele care contin frunze de ceai si nu plicuri. Apa fierbinte ii diminueaza aromele si proprietatile terapeutice si ii da un gust amar, de aceea prepararea lui se face cu apa calda (in jur de 70 grade Celsius) si, foarte important, se lasa la infuzat doar 1-3 minute. Savureaza-i aroma naturala, fara sa mai adaugi zahar.

Evita sa iei medicamentele cu ceai. Consumul de ceai verde trebuie sa fie limitat la cei care au probleme cu asimilarea calciului. Consumat in exces, poate provoca nervozitate, palpitatii, insomnii.

2. Ceaiul de Menta

Ceaiul de menta este unul dintre cele mai populare ceaiuri si poate face minuni pentru organismul nostru. Acesta este unul dintre cele mai eficiente antioxidante, dizolva grasimile si stopeaza absorbtia acizilor grasi, fiind un aliat de incredere in lupta cu kilogramele in plus.

Un prim efect benefic al consumului de ceai de menta este acela ca reduce stresul. Spre exemplu, aceste tipuri de ceai de menta relaxeaza si induc organismului starea de somn. Totodata, ele amelioreaza racelile, durerile de cap sau simptomele cauzate de anxietate.

Consumul regulat al acestui ceai diminueaza problemele biliare si micsoreaza calculii biliari, ajuta la intarirea sistemului imunitar si reducerea aparitiei infectiilor in organism si prevenirea gripei, circulatia sanguina este imbunatatita.

Ceaiul de menta obtinut prin fierberea frunzelor este mai eficient in tratarea problemelor gastrice decat cel din frunze uscate.

Prepara o infuzie din 2 lingurite de planta uscata sau cateva frunze de planta verde, peste care toarna apa clocotita.

Ceaiul de menta este ideal si dupa o masa copioasa, pentru ca ajuta la digestie. Atentie insa, consumat in exces, ceaiul de menta te constipa, fapt ce va ingreuna orice cura de slabire. De aceea, nu bea mai mult de 3 canite pe zi si incerca sa il alternezi cu alte ceaiuri pentru slabit.

3. Cele mai bune ceaiuri – Ceaiul de ghimbir

 

Acesta te scapa de durerile de cap deoarece are un puternic efect antiinflamator. Consuma o cana cu ceai de ghimbir atunci cand te doare capul, in loc sa apelezi la tot soiul de tratamente medicamentoase.

Ceaiul de ghimbir combate disconfortul digestiv (previne aparitia diareei, a flatulentelor, a balonarii si a indigestiei), intareste sistemul imunitar datorita cantitatii mari de antioxidanti, previne aparitia artritei reumatoide, te scapa de crampele menstruale si te ajuta sa scapi si de stres, avand un efect energizant, motiv pentru care nu se recomanda sa il consumi seara.

4. Ceaiul de macese

Putine persoane stiu ca macesele contin de 10 ori mai multa vitamina C decat lamaile, avand un efect tonic, revitalizeaza rapid organismul si intareste sistemul imunitar, eliminand microbii si bacteriile. Datorita continutului mare de vitamina C, are un efect de anti-imbatranire, recomandat cu incredere de catre medicii geriatri persoanelor ce vor sa-si mentina tineretea.

Ceaiul de macese se prepara prin infuzia de fructe proaspete. Acestea se prepara prin oparire, pentru a nu distruge vitaminele sau din fructe uscate. Se recomanda consumarea ceaiului cu tot cu fruct, iar cand devine calduta se poate adauga o lingurita de miere. Catina ajuta si la eliminarea kilogramelor in plus deoarece taie senzatia de foame, dar si vitamineaza.

5. Ceaiul de musetel

chamomile-829220_640

Acesta ajuta la reducerea durerilor de cap, afectiuni foarte frecvente in cazul unei raceli puternice. In combinatie cu lamaia si cateva lingurite de miere, ceaiul de musetel este un bun antiseptic si calmeaza senzatia de usturime in gat si diferite afecţiuni de stomac. Mai poate fi folosit cu succes la problemele de anxietate si cele de natura nervoasa.

El este indicat in toate dietele, pentru ca ajuta la mentinerea greutatii corporale, la echilibrarea fluidelor in organism si, in plus, inhiba dezvoltarea celulelor nocive in organism si deci previne cancerul, mentinand organismul tanar pentru mai mult timp. 3 cesti de ceai de musetel pe zi pot reduce problemele colonului iritabil si ale colitei.

Pentru a prepara ceaiul trebuie sa adaugi o lingura de flori de musetel la o cana cu apa clocotita. Lasa cana acoperita timp de 10 minute, dupa care strecori si bei. Pentru a scapa de problemele stomacului poti face o cura cu ceai de musetel timp de doua luni.

*Acest articol este doar informativ. Pentru un diagnostic corect, va recomandam sa consultati si sfatul unui medic specialist.

Daca iti plac articolele noastre si vrei sa ne fii alaturi si pe Facebook, te asteptam sa te alaturi comunitatii printr-un Like:

Articole asemanatoare

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Comunitatea Sfat naturist

81,573FaniÎmi place
1,785CititoriConectați-vă
64CititoriConectați-vă

Cele mai citite articole