Tonicul cu otet de mere care distruge rapid raceala si gripa!

tonic

Aceasta reteta de tonic este o bautura care protejeaza de raceala si gripa si nu numai. O astfel de bautura usureaza congestia, ajuta digestia, trateaza durerile de gat si protejeaza impotriva alergiilor.

Tonic din plante pentru raceli

Tonicul este, de fapt, o infuzie care are abilitatea de a extrage proprietatile din plantele care se folosesc. Este o bautura ce incalzeste, cu puteri antibacteriene, antivirale si antimicrobiene. Este un excelent remediu pentru tratarea racelilor si gripelor, usureaza durerile de stomac, lupta impotriva alergiilor de sezon si trateaza simptomele neplacute ale sinuzitelor.

Cum se ia tonicul?

In cazul racelilor si gripelor, este recomandat sa se ia 1 lingura cu varf de tonic, o data la 1-2 ore. Se poate combina cu un ceai. Pentru prevenirea gripelor, alergiilor si pentru intarirea imunitatii se ia cate o lingura de tonic zilnic.

Durerile de gat se trateaza cu 1 lingura de tonic in combinatie cu o lingura de miere, consumat din ora in ora. Congestiile nazale si simptomele sinuzitei se trateaza cu o lingura de tonic din otet de mere combinat intr-o cana de ceai cald. Iar pentru a usura digestia, se consuma 1 lingura de tonic inainte de fiecare masa.

Cum se prepara tonicul din otet de mere?

Nu este nimic complicat in a prepara acest tonic. Principalul ingredient este cidrul organic din otet de mere. Este bine sa achizitionati o sticla mai mare sau cateva sticle, care sa tina pe parcursul intregii ierni.

Ingrediente:

  • cidru organic din otet de mere
  • 1 ceapa medie
  • 2 linguri de seminte de coriandru
  • 3 linguri de rozmarin proaspat
  • 1 capatana de usturoi
  • 3/4 radacina de ghimbir
  • 2 ardei iuti
  • 1/4 cana de hrean

Preparare tonic:

Se curata bine hreanul, ghimbirul si ceapa. Se dau prin razatoare si se pun intr-un bol. Apoi, se zdrobeste usturoiul si se pune in acelasi bol. Se feliaza frunzele proaspete de rozmarin, se taie ardeii iuti in doua si se zdrobesc semintele de coriandru.

Se amesteca bine toate ingredientele din bol. Se pun intr-o sticla sau borcan de sticla si se toarna pana la umplere cidrul din otet de mere. Se pune borcanul cu etans intr-un loc rece si intunecos. Se lasa la macerat timp de 4 saptamani, apoi se strecoara in sticla si se tine la frigider sau la rece.

Se foloseste cu incredere si pentru a aroma anumite mancaruri, pentru marinare, sosuri si chiar in salate. Un tonic excelent pentru intreaga familie!

Daca acest articol v-a fost util, alaturati-va, cu un Like, comunitatii de cititori de pe pagina noastra de Facebook.

 

You may also like...