20.9 C
București
joi, martie 28, 2024

Tinctura din papadie si hrean, un bun remediu in numeroase afectiuni

Tinctura din papadie si hrean. Dintre toate produsele vegetale administrate pe cale orala, solutiile hidroalcoolice (tincturile) sunt cel mai usor asimilate de catre organism, efectul aparand la scurt timp.

Trebuie sa stii ca tinctura este singurul preparat medicamentos care timp de 2 ani de la preparare pastreaza nealterate principiile active ale plantei din care a fost facuta. Aceasta se poate prepara foarte usor si acasa.

Iata cum se prepara tinctura din papadie si hrean:

Pentru a prepara acest remediu, ai nevoie de 20 g radacina de papadie uscata, 10 g hrean ras si 100 ml alcool alimentar de 70 de grade. Plantele se adauga intr-un borcan cu filet, iar deasupra se toarna alcoolul. Borcanul se inchide ermetic si se lasa la macerat timp de 10 zile, agitandu-se de mai multe ori pe zi. La final, se filtreaza si se pune la decantat, in frigider, inca 6 zile, dupa care se filtreaza din nou, iar tinctura rezultata se pastreaza in sticlute de culoare inchisa.

Tinctura de papadie si hrean poate fi pastrata timp de 1 an de la preparare.

Pentru tratament sunt indicate 20-30 de picaturi, dizolvate in apa, de 2-3 ori pe zi, inainte de fiecare masa. Cura se dureaza 2-3 saptamani si, daca este necesar, se reia ori de cate ori este nevoie.

Iata ce efecte terapeutice are tinctura de papadie si hrean:

Tinctura de papadie si hrean are un efect benefic asupra plamanilor, ficatului si rinichilor. Combinarea celor doua plante aduce un plus de sanatate organismului nostru, prin desfundarea cailor respiratorii, ceea ce duce la mai mult oxigen in sange si o mai buna functionare a inimii.

Tinctura din papadie si hrean ajuta la stimularea bilei lenese, avand drept efect marirea volumului de bila secretata.

Cu un puternic rol antiinflamator, tinctura din papadie si hrean are efecte benefice si asupra celor care sufera de reumatism sau artrita.

Tinctura din papadie si hrean este recomandata in curele de slabire, dereglarile glandei tiroide, indigestie sau retentie de apa in organism.

Vezi si articolele Tinctura de tei, Tinctura de paducel, Tinctura de armurariu, Tinctura de branca ursului. Tinctura de talpa gastei, Tinctura de mesteacan, Tinctura de AngelicaTinctura de obligeana, Tinctura de brusture, Tinctura de patlaginaTinctura de merisor, Tinctura de afine, Tinctura de lemn dulce, Tinctura de leurdaTinctura de papadie, Tinctura de ghimbir. 

*Acest articol este doar informativ. Pentru un diagnostic corect, va recomandam sa consultati si sfatul unui medic specialist.

Daca iti plac articolele noastre si vrei sa ne fii alaturi si pe Facebook, te asteptam sa te alaturi comunitatii printr-un Like:

Articole asemanatoare

3 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Comunitatea Sfat naturist

81,573FaniÎmi place
1,785CititoriConectați-vă
64CititoriConectați-vă

Cele mai citite articole