Taratele de grau. Tot ce trebuie sa stii despre “cerealele minune”

Taratele de grau. Tot ce trebuie sa stii despre cerealele minune

Taratele de grau sunt de fapt cojile boabelor de grau, care rezulta din macinarea graului pentru a se obtine faina de grau.  Acestea sunt folosite inca din Antichitate si reprezinta un tratament ieftin si eficient, pentru numeroase afectiuni.

Taratele din grau contin inhibitori de proteaze si antioxidanti care au un rol foarte important in inactivarea substantelor carcinogene. Cercetarile arata ca un regim alimentar bazat pe cereale integrale ajuta la prevenirea cancerului. De asemenea, ajuta la foarte multe alte afectiuni si in mare se poate spune ca taratele de grau pot sa aduca organismului echilibrul de care are nevoie.

proprietati tarate de grau

Iata mai jos ce proprietati au taratele de grau:

Taratele de grau au proprietati antimicrobiane, antiinflamatoare, regleaza digestia, emoliente pentru stomac si intestine, laxative, nutritive si remineralizante.

Taratele de grau contin: vitamine (beta-carotene, B1, B2, B3, B5, B6, B8, B9, E), aminoacizi (alanina, arginina, acid aspartic, cistina, acid glutamic, glicina, histidina, izoleucina, leucina, lizina, metionina, fenilalanina, prolina, serina, treonina, triptofan, tirosina, valina), amoinoacizi grasi esentiali (acid palmitic, acid stearic, acid palmitoleic, acid oleic, acid linoleic, acid linolenic), carbohidrati (acid fitic, acid poliuronic, amidon, celuloza, fructoza, sucroza), purine (adenina, guanina), fosfolipide, steroli, minerale (sodiu, potasiu, magneziu, calciu, mangan, fier, fosfor, cobalt, cupru, zinc, nichel, crom, molibden, fosfor, clor, fluor, iod, bor, seleniu, silicon).

Taratele de grau se administreaza doar macinate foarte fin (cu rasnita de cafea) si este indicat sa nu se puna in alimente (laptem, iaurt). Specialistii recomanda administrarea lor de mai multe ori pe zi, in 5-6 prize pe parcursul unei zile.

beneficii tarate de grau

Iata mai jos ce beneficii au taratele de grau si in ce afectiuni sunt indicate:

-Taratele de grau sunt indicate in curele de slabire. Pentru a scapa de kilogramele in plus, poţi alege o zi pe saptamana in care sa consumi doar fructe si 3-4 linguri de tarate sau poti sa consumi, inain­tea fiecarei mese, o cana cu apa calda sau ceai verde, apoi, dupa jumatate de ora, sa consumi 3-4 linguri tarate de grau. Acest lucru te ajuta la scaderea apetitului.

-Taratele de grau fac pielea mai fina. Datorita proprietatilor lor, dar si a texturii, taratele de grau, sunt indispensabile in tratamentele cosmetice. Puterea lor de exfoliere este una maxima, dar in comparatie cu malaiul, acestea sunt mai blande cu tenul.

-Taratele de grau ajuta in caz de constipatie cronica. Se adauga 6-7 linguri de tarate de grau si 5 prune uscate si maruntite (sau stafide) la 1 litru de apa. Se lasa de seara pana dimineata cand se strecoara prin tifon si se consuma lichidul acesta in cursul zilei.

-Taratele de grau ajuta in caz de diaree. Daca suferi de aceasta afectiune trebuie sa adaugi 5 linguri cu tarate de grau si 4 linguri de afine maruntite la 1 litru de apa. Se poate consuma zilnic. De asemenea, se poate folosi si 3-4 linguri de miere pe zi, fiind utila contra diareei si in plus mierea ajuta la foarte multe alte afectiuni, inclusiv in afectiunile intestinale care au nevoie de antibiotice, distrugand o serie de germeni patogeni.

-Taratele de grau sunt eficiente in cancerul de colon. Se pun 5 linguri de tarate de grau la 1 litru de apa, se lasa de seara pana dimineata si apoi se strecoara si se consuma indulcit cu miere. De asemenea, acest lichid se poate folosi la clisme zilnic. Iata si o reteta eficienta de tarate cu lapte: se pun 5 linguri de tarate de grau la 1 litru de lapte si se lasa de seara pana dimineata. Dimineata se strecoara si se poate consuma in cursul zilei.

-Taratele de grau ajuta la o digestie rapida si usoara. Este indicat sa se consume cel putin cate 1 lingurita de 3 ori pe zi. Acestea contribuie la mentinerea unui echilibru corect al organismului.

-Taratele de grau sunt eficiente in cistite. Se prepara un ceai din 2 linguri cerentel, 2 linguri de flori de galbenele, 2 linguri de brusture si se fierb la 1 litru de apa, timp de 5 minute si apoi se lasa sa se raceasca. La final se adauga 5 linguri de tarate de grau macinate fin si se lasa de seara pana dimineata. Dimineata se strecoara si se consuma in cursul zilei.

Nu uitati ca taratele de grau ajuta la echilibrarea intregului organism! Pe langa afectiunile enumerate mai sus, taratele sunt eficiente si in: afectiunile endocrine (regleaza glandele datorita continutului mare in minerale, aminoacizi si vitamine), afectiunile ovarelor, afectiunile prostatei, a sanilor, adenopatii, anemie, dermatoze, diabet zaharat, epilepsie, obezitate, afectiuni neuro-musculare, afectiuni neurologice, afectiuni ale sistemului neuro-vegetativ, afectiuni cardiace, ateroscleroza, hemoroizi, meteorism, fibrom uterin, impotenta sexuala, afectiuni renale, retentie urinara, laringita, rahitism, depresie nervoasa, afectiuni degenerative, convalescenta.

 

*Acest articol este doar informativ. Pentru un diagnostic corect, va recomandam sa consultati si sfatul unui medic specialist.

 

You may also like...