Studiu – Mai poate fi consumata mancarea dupa ce a cazut pe jos?

studiu-mai-poate-fi-consumata-mancarea-dupa-ce-a-cazut-pe-jos

Se stie faptul ca podeaua bucatariei este foarte murdara, insa un medic american sustine ca in chiuveta exista si mai multi microbi decat pe podea si cu toate acestea nu ne ferim sa atingem alimentele de ea si apoi sa le mancam.

Un studiu recent publicat, a dezvaluit faptul ca mancarea scapata pe jos se contamineaza instantaneu cu bacteriile si microbii de pe podea. Aaron Carroll, un profesor de pediatrie de la Universitatea din Indiana, SUA, este si el de parere ca alimentele sunt contaminate instantaneu, dar in acelasi timp, sustine ca el nu are nicio retinere in a consuma mancarea cazuta pe jos, avand in vedere ca in alte locuri din bucatarie, cum ar fi chiuveta sau manerul frigiderului sunt cu mult mai contaminate.

Acesta a relatat pentru „New York Times“ ca inainte de a intra in panica si de a curata mizeria cu dezinfectanti, sa ne gandim daca acest lucru este cu adevarat un semnal de alarma pentru ca de multe ori am atins locuri murdare fara sa bagam de seama si nu ni s-a intamplat nimic.

In 1998, Charles Gerba, un profesor de microbiologie de la Universitatea din Arizona a studiat care sunt cele mai murdare locuri dintr-o casa si a descoperit ca, in timp ce pe podea erau 3 colonii de bacterii pe centimetru patrat, pe manerul frigiderului s-au gasit 5, iar in chiuveta si mai multe.

Dr. Carroll mai este de parere ca cea mai buna cale sa nu ne imbolnavim este aceea de a ne spala de fiecare data pe maini inainte de masa.

 

You may also like...