Sirop de ceapa cu miere. Cea mai buna reteta pentru tuse

Sirop de ceapa cu miere. Cea mai buna reteta pentru tuse

Pentru a prepara reteta aceasta de sirop de ceapa cu miere, ai nevoie de:

  • 1 ceapa mai mare sau 2 potrivite
  • 100 g miere

Mod de preparare sirop de ceapa cu miere:

Ceapa se coace in spuza sau intr-o tavita smaltuita pusa intr-un cuptor, pana ce s-a inmuiat bine. Se curata de foile externe, se zdrobeste miezul si se pune intr-un pahar curat. Dupa ce s-a racorit se adauga mierea, se omogenizeaza bine si la nevoie se subtiaza cu putina apa.

Se mai poote prepara fierband 200 g ceapa, curatata, spalata, taiata marunt, intr-un vas cu 400 ml apa. Se acopera cu un capac si se fierbe la foc domol pana scade la jumatate. Se strecoara si se adauga mierea, dupa ce s-a racit fiertura.

Mod de administrare sirop de ceapa cu miere:

Se da la copii, dupa varsta, 1 pana la 6 lingurite pe zi, pana cand cedeaza tusea, apoi dozele se scad treptat. Adultii iau in acelasi fel 3 pana la 6 linguri pe zi.

Actiuni terapeutice:

  • calmant
  • emolient si bacteriostatic
  • eutrofic asupra mucoasei cailor respiratorii

Indicatii:

  • Siropul de ceapa cu miere este indicat mai ales in tusea din bronsita cronica sau tusea spastica de orice alta natura.

Pastrare:

Preparatul poate fi pastrat la frigider timp de o saptamana sau la temperatura camerei 2-3 zile. Se pastreaza in vase de sticla sau ceramica smaltuita, inchise ermetic, la adapost de caldura, lumina si umiditate. Inaintea administrarii se incalzeste la temperatura corpului numia cantitatea administrata.

Contraindicatii:

Nu se da la bolnavii de diabet, ulcer gastric sau duodenal, gastrita.

*Acest articol este doar informativ. Pentru un diagnostic corect, va recomandam sa consultati si sfatul unui medic specialist.

 

You may also like...