Retete cu ciuperci pleurotus. Ce gatim cu acestea

retete-cu-ciuperci-pleurotus

Ciupercile pleurotus sunt gustoase si foarte sanatoase, el fiind hrana de baza a persoanelor care au scos din aliemntatie carnea. Aceste ciuperci sunt bogate in acid folic, vitaminele B1 si B3, fosfor, potasiu, zinc, cupru, fier, acizi grasi nesaturati. 

Exista o multitudine de retete cu aceste ciuperci delicioase, noi va prezentam cateva retete sanatoase, usor de realizat si rapid. Important de stiut este ca aceste ciuperci nu se consuma decat gatite la o temperatura de minimum 60 de grade Celsius. Sunt asociate deseori cu alimentatia persoanelor care sufera de cancer, s-a demonstrat ca acestea au puterea de a inhiba celulele cancerului de colon sau de san, fara a afecta dezvoltarea celulelor sanatoase.

Retete cu ciuperci pleurotus – retete gustoase pentru vegetarieni si nu numai

Ciorba de burta pentru vegetarieni cu ciuperci pleurotus. Ai nevoie de: 

  • 500 g de ciuperci pleurotus
  • 5 catei de usturoi
  • sucul de la o lamaie
  • 2 linguri de ulei de masline
  • 2 litri de apa
  • 100 g de caju crud (hidratat minim 8 ore)
  • sare neiodata (dupa gust)
  • 1 legatura de patrunjel

Le prepari astfel. Ciupericile se spala, se scurg de apa si se taie fasii, se calesc la foc mic impreuna cu putina apa, uleiul de masline si usturoiul zdrobit.

In blender se pun nucile caju hidratate, 2 litri de apa si se paseaza (daca blenderul nu este puternic laptele trebuie strecurat). Se toarna laptele de caju peste ciupercile calite, se dauga sarea si sucul de lamaie.

Ciorba de burta vegetariana se serveste cu patrunjel proaspat.

Ciuperci pleurotus la cuptor. Ai nevoie de:

  • 500 de grame de ciuperci pleurotus
  • 3 linguri de pesmet
  • 3 linguri de parmezan ras
  • 2-3 linguri de ulei de masline
  • sare si piper

Se prepara astfel: ciupercile se spala bine, apoi se sterg cu un prosop de bucatarie. Se intind frumos pe o tava de cuptor, tapetata cu hartie de copt, se presara pesmet si parmeza deasupra fiecarei palarii, se stropesc cu uleiul de masilne, apoi se sareaza si se pipereaza dupa gust.

Se lasa la cuptorul preincalzit la 180 de grade pentru 20-25 de minute, apoi se scot si se servesc calde sau reci, simple sau alaturi de orice mancaruri preferati.

Retete cu ciuperci pleurotus – simplu si rapid, cel mai bun preparat cu ciuperci

Ciuperci pleurotus la tigaie. Ai nevoie de:

  • 500 de grame de ciuperci pleurotus
  • 1 lingura otet balsamic
  • 1 lingurita sos de soia sau o lingurita sare neiodata
  • 1 lingura de ulei de masline
  • 3 fire de usturoi verde
  • 1 lingura de cimbru uscat

Le prepari astfel. Se spala si se curata ciupercile. Intr-un vas separat se amesteca otetul balsamic, sosul de soia sau sarea, uleiul de masline, se adauga peste ciuperci, apoi se lasa la macerat in frigider pentru cateva ore. Intr-o tigaie se lasa la incalzit un pic ulei, apoi se toarna ciupercile marinate. Ciupercile isi vor lasa apa, se lasa la fiert sa scada apa si se lasa sa se rumeneasca putin.

La final se amesteca cu usturoiul verde si cu cimbrul. Se servesc alaturi de salata verde, sunt foarte gustoase.

Daca v-a placut acest articol, alaturati-va, cu un Like, comunitatii de cititori de pe pagina noastra de Facebook.