20.4 C
București
vineri, martie 29, 2024

Remediile naturiste ale frunzelor de nuc

Daca stramosii nostri ii spuneau arborele magic, noi putem spune despre nuc ca este o adevarata farmacie verde pentru ca tot ceea ce el produce poate fi folosit in scopuri medicinale.

Frunzele de nuc contin proprietati benefice pentru organismul uman, iar prin prepararea lor sub diverse forme se pot trata diverse afectiuni (boli stomacale, intestinale, hepatice, etc.).  Mai jos, ne-am propus sa va aratam cateva remedii naturiste ale frunzelor de nuc:

Infuzia cu frunze de nuc

Reteta: Se pun la macerat 3-4 linguri de frunze de nuc maruntite, in jumatate de litru de apa, vreme de 8-10 ore, dupa care se filtreaza. Preparatul rezultat se pune deoparte, iar planta ramasa dupa filtrare se opareste cu inca o jumatate de litru de apa, dupa care se lasa sa se raceasca si se strecoara. In final, se amesteca cele doua extracte, obtinandu-se cam 1 litru de preparat, care se foloseste intern.

Frunzele de nuc sunt recomandate in cazuri de albuminurie, anemie, angina, anxietate, ateroscleroza, blefarita, degeraturi, diabet zaharat, diaree, dispepsii, edem, epuizare, faringita, afectiuni ale ficatului, intepaturi de insecte, leucoree, limfatism, afectiuni ale muschilor, afectiuni ale pielii, plagi, prurit, afectiuni ale prostatei, ale sangelui, ale stomacului, psoriazis, gastralgie, stomatita, ulcer cutanat, ulcer varicos, afectiuni ale urechii si ale uterului.

baile cu acest adaos ajuta in: acnee, eruptii purulente, transpiratia picioarelor si leucoree. Daca suferi de stomatita ulceroasa, afectiuni ale gingiei, gatului si laringelui, poti clati gura cu aceasta infuzie.

– o infuzie concentrata din frunze de nuc, adaugata in apa de baie, vindeca degeraturile.

– si in cazul  in care ai probleme cu caderea parului poti masa pielea capului cu acest lichid. Datorita substantelor active pe care le contin (uleiul volatil, vitamina C, minerale, iuglona, tirozina), acestea regenereaza parul si il ajuta sa devina mai bogat si mai sanatos. Infuzia poate fi folosita si pentru a capata o nuanta aramie si stralucitoare a parului. Cum se face: 500 g frunze la 1-2 litri de apa. Se fierbe, iar produsul se adauga in apa de baie sau se foloseste pentru clatirea parului.

– frunzele nucului preparate sub o forma de infuzie dintr-o lingurita de frunze uscate si 200 ml apa clocotita, trateaza cu succes diabetul zaharat.

Pulberea de frunze de nuc

Reteta: Se obtine prin macinare cat mai fina cu rasnita electrica de cafea. Depozitarea pulberii de frunze de nuc se face in borcane de sticla inchise ermetic, in locuri intunecoase si reci, pe o perioada de maximum 2 saptamani .Se administreaza de 3-4 ori pe zi, cate o lingurita rasa de pulbere de frunze de nuc, pe stomacul gol.

-Este un excelent adjuvant in diabet – frunzele de nuc au o actiune hipoglicemianta puternica, sunt diuretice si ajuta metabolismul. se ia o lingurita de pulbere de frunze de nuc de 4 ori pe zi, in cure de 3 luni, cu 1 luna de pauza.

-Rani purulente, ulcere pe piele – se spala ranile cu infuzie combinata de frunze de nuc. Aplicatia se repeta de doua ori pe zi si dureaza minimum 10 minute.

– Infectii vaginale cu candida, cu stafilococi – se fac irigatii vaginale cu 100-200 ml de infuzie combinata de frunze de nuc. Tratamentul se face zilnic, vreme de 4-5 zile, apoi se continua cu o spalatura la 2-3 zile, pana la completa vindecare.

Varice, hemoroizi, guta, transpiratia picioarelor, matreata – bai repetate cu decoct de frunze de nuc.

-In tratamentul dermatozelor, furunculozelor, ulcerului varicos, pruritului, acneei juvenile, sunt recomandate comprese cu decoct concentrat (3 linguri la 250 ml apa cu fierbere 10 minute).

Crema naturala din frunze de nuc

Reteta: Se macereaza la temperatura camerei 15 grame de frunze de nuc maruntite, in 100 grame de ulei de masline. Se lasa la macerat 7 zile, dupa care se strecoara si se adauga ceara de albine. Se omogenizeaza si se obtine astfel o alifie naturala si sanatoasa, recomandata pentru uz extern.

– Alifia din frunze de nuc este foarte utila pentru vindecarea ranilor.

Daca v-a placut acest articol, alaturati-va, cu un Like, comunitatii de cititori de pe pagina noastra de Facebook.

*Acest articol este doar informativ. Pentru un diagnostic corect, va recomandam sa consultati si sfatul unui medic specialist.

Cititi si:

Beneficiile si calitatile terapeutice ale nucilor

Daca iti plac articolele noastre si vrei sa ne fii alaturi si pe Facebook, te asteptam sa te alaturi comunitatii printr-un Like:

Articole asemanatoare

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Comunitatea Sfat naturist

81,573FaniÎmi place
1,785CititoriConectați-vă
64CititoriConectați-vă

Cele mai citite articole