Remedii naturiste pentru durerile de burta. 5 sfaturi de incercat

durere-de-burta

Durerile de burta sunt tare neplacute si necesita deosebita atentie si regim dietetic. Este bine sa se regleze afectiunea cat mai natural si fara efecte adverse. Iata cateva remedii naturiste pentru durerile de burta.

Remedii naturiste pentru durerile de burta – ce este permis in alimntatia zilnica

Alimente permise: ceaiuri, cafea de ghinda, suc de fructe, peltea de fructe care strang stomacul, precum coarne, gutui, afine, coacaze, mure. Mai aveti voie: orez, orz, gris, fulgi de ovaz, peste slab, cas, branza de vaci 200 de grame cu mere rase decojite, ulei crud putin, supe mucilaginoase, supe cu carne sau oase degerate, leurda, putina sare.

Fructe si legume: afine, agrise, castane, coarne, gutui, dude, mere rase, mure, nuci, zmeura, arahide, usturoi, ceapa, hrean, morcov, urzica, varza.

1 – Remediu naturist cu scoarta de stejar si cafea de ghinda. Unul dintre cele mai eficiente remedii naturiste pentru durerile de burta este stejarul. Bogat in tanin, are efecte antitoxice si antiseptice. Se foloseste scoarta copacilor tineri, intre 3 si 5 ani, recoltata primavara si fructele, ghindele, decorticate de invelis si ceea ce ramane se prajesc si se pulverizeaza, obtinandu-se cafeaua de ghinda. Se face decoct cu 2 lingurite la o cana de apa.

2 – Ceaiuri eficiente ce opresc fermentatia si putrefactia. Ceaiuri de nuc, coada-racului, rachitan (poate fi folosit si la cafea), turita-mare: sunt puternic astringente, bogate in tanin, opresc procesele de fermentatie si putrefactie, precipitand proteinele.

3 – Ceaiuri care opresc durerile si crampele. Ceaiurile de izma si cimbrisor sunt si ele puternic astringente, dar sunt si antiseptice si antispastice, linistesc crampele si durerile mari.

Remedii naturiste pentru durerile de burta – cat mai multe ceaiuri

4 – Hidratarea cu ceaiuri astringente. Alte ceaiuri care se folosesc cu succes pentru durerile de burta: albastrele, sunatoare, obligeana, musetel, galbenele, salvie, troscot, busuioc, catina, cires, visin, coada-calului, dud, frag, mur, patlagina, tataneasa, traista-ciobanului, trandafir, troscot, urzica, zmeur, fructe si frunze de afin, flori de porumbar, petale de trandafir, frunze de gutui, frunze de capsun.

5 – Remediu naturist cu amestec de plante, primul din fructe de porumbar, afine si coarne. Se pune o lingurita la o cana de apa fiarta. Se bea de fiecare data cand apar dureri. Al doilea decoct se face din radacini de cerentel, izma, musetel si sunatoare. Se pun 2 lingurite de amestec de plante la o cana de apa si se bea pe stomacul gol.

*Acest articol este doar informativ. Pentru un diagnostic corect, va recomandam sa consultati si sfatul unui medic specialist.

Daca v-a placut acest articol, alaturati-va, cu un Like, comunitatii de cititori de pe pagina noastra de Facebook.