15.1 C
București
joi, martie 28, 2024

Remedii naturiste cu hrean. Ce poti trata cu acest ingredient gustos

Hreanul este unul din condimentele cu cele mai multe utilizari, atat ca si aliment-condiment, cat si ca condiment-medicament. Iata cateva remedii naturiste cu hrean.

Folosit in alimentatie este stimulent al digestiei si al sistemului nervos central, fiind in acelasi timp antispastic, antianemic, antiscorbutic, conservant, colagog, purgativ, antiseptic, bronhodilatator, antitusiv.

Hreanul se utilizeaza pentru tratarea unui game largi de afectiuni, precum: sinuzita, rinita, tusea, astm, bronsita, gripa, indigestie, anemia, scorbutul.

Remedii naturiste cu hrean – remediu eficient contra teniei

In stare proaspata, hreanul, asociat cu ceapa si fructe crude, dar si alaturi de alte condimente antihelmintice, este un remediu foarte bun impotriva teniei, dar doar daca este consumat vreme mai indelungata.

2 lingurite de hrean ras la o cana de lapte este un remediu naturist traditional, folosit contra durerilor reumatice si reumatismului.

Sucul de hrean in combinatie cu miere se indica copiilor anemici, care au intarzieri in crestere, nu au pofta de mancare sau sunt predispusi la boli infectioase.

Remedii naturiste cu hrean – trateaza sinuzita cu hrean

Se pune cataplasma din hrean ras pe zonele afectate de dureri ale sinuzitei. Se tine cam 30 de minute si se face de 2-3 ori pe zi, o data la 2-3 zile. Este nevoie de o batista la indemana, caci tratamentul poate duce la eliminarea multor secretii.

Hreanul are un efect natural antibiotic usor si stimuleaza productia de urina. Astfel, acesta a fost utilizat pentru a trata infectiile urinare. Daca aveti infectii cronice urinare, sinusale sau alte infectii, trebuie sa stiti ca hreanul este considerat sigur pentru utilizarea pe termen lung. Ocazional, hreanul este utilizat local pentru a atenua durerea artritei si a iritatiilor nervoase.

Hreanul a fost, de asemenea, utilizat pentru tratarea ranilor infectate. Acesta se aplica direct pe rana, fie ras, fie sub forma de suc tamponat usor cu ajutorul unei bucati de bumbac. Hreanul, totuși, poate inrosi pielea si poate provoca iritatii sau eruptii cutanate.

Remedii naturiste cu hrean – ajuta in decolorarea pielii

Fitochimicalele din hrean stimuleaza glandele salivare, glandele gastrice si intestinale, permitand astfel secretia de enzime digestive si ajutand la digestie. De asemenea, s-a constatat o crestere a apetitului. Daca suferiti de indigestie, se consuma suc din hrean proaspat. Luati in jur de 20 de picaturi din acest suc in timpul meselor. Mare atentie, hreanul trebuie evitat in cazurile de ulcer peptic, gastrita hiperacida sau hipotiroidism, deoarece ar putea agrava bolile.

Decolorarea pielii este cauzata de supraproductia de melanina sau de ceroid in piele, ceea ce duce la aparitia petelor de varsta, de asemenea cunoscute sub numele de pete hepatice si semne din nastere. Hreanul este un mod natural de a usura decolorarea pielii. In acest scop, preparati un amestec de ¼ ceasca de otet de cidru de mere si 4 centimetri de hrean proaspat ras. Puneti-l intr-un borcan, strangeti capacul si lasati acest amestec sa stea timp de doua saptamani. Agitati zilnic.  Se aplica pe piele in zonele decolorate cu un tampon de bumbac de trei ori pe zi.

Hreanul este eficient in prevenirea caderii parului. Ajuta la regenerarea radacinilor parului prin imbunatatirea circulatiei la nivelul scalpului. Pentru regenerarea parului si stimularea circulatiei se freaca cu hrean ras direct pe scalp. Se poate prepara si o lotiune din suc de hrean si miere.

Totul despre cultura de hrean – O idee de afacere stralucita: piata din Romania e pe deficit

*Acest articol este doar informativ. Pentru un diagnostic corect, va recomandam sa consultati si sfatul unui medic specialist.

Daca v-a placut acest articol, alaturati-va, cu un Like, comunitatii de cititori de pe pagina noastra de Facebook.

Daca iti plac articolele noastre si vrei sa ne fii alaturi si pe Facebook, te asteptam sa te alaturi comunitatii printr-un Like:

Articole asemanatoare

1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Comunitatea Sfat naturist

81,573FaniÎmi place
1,785CititoriConectați-vă
64CititoriConectați-vă

Cele mai citite articole